suspiciune de focar de gripă la o grădiniță din sibiu
FOTO arhivă

Panică printre părinții micuților înscriși la grădinița numărul 5 din Sibiu. Direcția de Sănătate Publică a anunțat că șapte copii sunt bolnavi, în acest moment fiind vorba despre o suspiciune de focar de gripă.

DSP Sibiu a declarat, pentru Ora de Sibiu, că la Grădinița Numărul 5, situată pe strada Siretului, șapte copii s-au îmbolnăvit, fiind vorba despre o posibilă gripă. „În acest moment este vorba despre o suspiciune de focar de gripă”, spune Krisztina Gaal, purtător de cuvânt DSP Sibiu.

Unui copil i-au fost deja recoltate probe, fiind trimise la laborator, pentru a se vedea dacă, într-adevăr, este vorba despre virus gripal.

În cazul confirmării gripei la 30% dintre copiii unei grupe, conducerea unității de învățământ poate decide suspendarea cursurilor.

„Dacă 30% dintre copiii dintr-o grupă sunt diagnostocați cu viroză, la nivelul conducerii unității de învățământ se poate decide suspendarea cursurilor. Se anunță DSP-ul și se va face dezinfecție și trebuie să fim anunțați și noi”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu