ateliere pentru promovarea limbii franceze în mai multe școli din sibiu
FOTO arhivă

La Sibiu, în săptămâna francofoniei, a debutat proiectul educațional „DE-A FRANCEZA / JOUONS AVEC LA LANGUE FRANÇAISE”, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Elevii de clasa a IV au avut șansa să participe la mai multe ateliere, unde a fost promovată limba.

Astfel, elevii claselor a IV-a de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga’’, Școala Gimnazială ,,Radu Selejan’’ şi Liceul Teoretic ,,Constantin Noica’’ au participat in perioada 20-27 martie la activități non-formale desfășurate sub forma unor ateliere ludice pentru promovarea şi învățarea limbii franceze la ciclul primar.
Clubul Francofon de Afaceri Sibiu si Casa Franceza ’’Ille-et-Vilaine’’ Sibiu, parteneri în proiect, susțin activitățile derulate prin animarea atelierelor cu un vorbitor nativ de limba franceza, fiind totodată îndrumători pentru tinerii voluntari în ceea ce privește însușirea unor tehnici de animație culturală. S-a remarcat încă de la primul atelier organizat, entuziasmul celor mici, dar şi implicarea cu seriozitate a elevilor de liceu, elevi ai Colegiul Naţional ,,Octavian Goga’’, Colegiul Naţional ,,Gheorghe Lazar’’, Liceul Teoretic ,,Constantin Noica’’ și Colegiul Naţional Pedagogic ,,Andrei Saguna.”
Proiectul se dovedește a fi un ecou al interesului pentru promovarea limbii franceze de către conducerile școlilor implicate în proiect, precum și al tuturor profesorilor care predau aceasta limbă și care contribuie la derularea unor activități atractive pentru liceeni si școlari. Activitățile reprezintă un preambul al învățării acestei limbi în gimnaziu, astfel încât, prin joc, muzică şi povestiri, elevii vor descoperi, pe parcursul atelierelor ludice, structuri ale limbii franceze, se vor acomoda cu fonetica limbii, îmbogățindu-și, totodată, cultura generală.

Ultima oră

Comentariul meu