video șelimbărul bagă mai mult de jumătate din buget în străzi

Bugetul Șelimbărului pentru 2019 a fost stabilit, la fel și felul în care va fi cheltuit. Majoritatea banilor, mai mult de jumătate, vor fi direcționați către investiții, iar acestea presupun modernizarea străzilor.

În 2019 bugetul Șelimbărului este de aproximativ 60 de milioane de lei. Dintre aceștia 33 de milioane reprezintă excedentul anului trecut, pentru că o serie de investiții nu au fost terminate. 65% din buget va merge către investiții iar 35% către funcționare.

În marea lor majoritate investițiile se referă la reabilitarea și modernizarea străzilor. ”Anul acesta avem undeva peste 20 de investiții majore în infrastructură. Avem proiecte începute și la care am terminata cum cu birocrația și ne apucăm de lucru și avem investiții începute și care trebuie finalizate în acest an”, spune Marius Grecu.

Printre acestea se numără finalizarea asfaltării străzii pictor Brana. Pe strada Podului marți va încep asfaltarea, iar lucrările pe strada Triajului vor fi finalizate și se vor crea locuri de parcare.

Drumul comunal 56 dintre Șelimbăr și Bungard va fi reabilitat și în premieră aici se va amenaja o pistă pentru biciclete. Vor începe lucrările și la podul de la Mohu, dar și la strada principală din Bungard. Drumul de legătură dintre DN1 și Mohu va fi reabilitat, iluminatul public modernizat și se va amenaja o pistă pentru biciclete.

 

Ultima oră

Comentariul meu