usr către primarul cisnădiei ”ați făcut un nou abuz”
foto: arhivă

Reprezentanții USR Cisnădie sunt supărați pe primarul de aici pentru că spun ei, a comis un nou abuz pentru că nu a supus dezbaterii publice bugetul localității pentru 2019. USR îl acuză pe Gheorghe Huja că a omis să facă acest lucru pentru că s-ar fi ferit de opoziție.

”Stimate domnule primar,
În data de 29 martie 2019 ați făcut un nou abuz, chiar o ilegalitate. Una din multe altele. Conform legii 273/2006 aliniatul (3), aveați obligația să supuneți spre dezbatere publică bugetul local al Orașului Cisnădie în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În această dată, 29 martie 2019, ați publicat pe site-ul Primăriei convocatorul ședinței extraordinare pentru aprobarea bugetului local, pentru data de 2 aprilie. Doar că, surpriză! Nu există publicat proiectul de buget local. Nu este pe site-ul Primăriei, nu există anunț de dezbatere publică conform legii pentru o perioadă de 15 zile de la publicare, nu ați publicat nimic pe acest subiect. Putem spune că ați procedat întocmai ca PSD, NOAPTEA CA HOȚII!.

Ați încălcat flagrant legea privind finanțele publice locale. Încălcați în fiecare zi dreptul cetățenilor de a se exprima cu privire la destinația impozitelor pe care le plătesc.

Și ca să înțeleagă locuitorii orașului care este miza acestei eludări a legii, USR Cisnădie face următoarele precizări:
În luna ianuarie 2019, Consiliul Local Cisnădie a votat Hotărârea nr. 12 privind achizițiile publice ale orașului Cisnădie pentru anul 2019. Printre obiectivele asumate, trebuie să menționăm alocarea sumei de 1.195.000 lei – achiziționare soluție artistică pentru amplasare statuie Regele Ferdinand în scuarul de pe strada Măgurii. În urma acestei hotărâri, ne-am exprimat dezacordul cu privire la această decizie prin membrii noștri, cu reacții dezaprobatoare din partea comunității datorită investiției în anul 2018 în statuia lui Mihai Viteazu din Centrul Cisnădiei, și, tocmai de aceea am pregătit un amendament la preconizatul buget local, pe care îl vom depune în aceste condiții luni, 01 aprilie 2019, care cuprinde următoarele:

Redistribuirea sumei de 1.195.000 lei alocată proiectului „Achiziționare soluție artistică pentru amplasare statuie Regele Ferdinand în scuarul de pe strada Măgurii” către:

• Cisnădie – reabilitare străzi și trotuare din Orașul Cisnădie, cu prioritate străzile Șelimbărului, Târgului și Unirii, respectiv covor asfaltic și amenajare trotuare, inclusiv din zona industrială – 475.000 lei
• Cisnădie – Cartierul Arhitecților – achiziție teren pentru construcție creșă/grădiniță sau loc de joacă/spațiu admnistrativ– 360.000 lei
• Cisnădioara – reabilitare fațade case vechi săsești din centrul istoric al Cisnădioarei /restaurare a fostului Muzeu al tradiției săsești, în conformitate cu art. 14 din Legea 153/2011 actualizată sau reabilitare iluminat public – 360.000 lei

Înțelegem demersul Primăriei ca o suprimare a accesului la informație, ca o îngrădire a drepturilor cetățenilor de a contesta deciziile autorităților când este vorba de impozitele plătite de aceștia, neacordând oportunitatea, conform legii mai sus menționate, de a contesta propunerile Primăriei.
Ne exprimăm dezacordul total cu privire la practicile ilegale pe care le desfășoară Primăria Cisnădie, condusă de primarul Gheorghe Huja, și vom face toate demersurile către instituțiile abilitate pentru respectarea legii de către autoritățile locale. Prin aceste practici, primarul orașului se aseamănă cu tipologia promovată de PSD-ALDE, și în nici un caz cu familia liberală din care provine.

USR Cisnădie și-a propus, încă de la înființare, să facă o politică altfel, prin proiecte și soluții adaptate nevoilor cetățenilor urbei. Acesta este și motivul pentru care solicităm Primăriei să respecte legea, să publice bugetul local și să organizeze o dezbatere publică în spiritul democrației și al respectului pentru locuitorii orașului.” este mesajul celor de la USR Cisnădie.

Ultima oră

Comentariul meu