fdgr-ul câștigă un proces important cu ziarul ”cotidianul” și postul b1tv

În urma procedurilor contencioase declanşate de către F.D.G.R. pentru atingerile aduse drepturilor sale la imagine și prestigiu, instanţele din Bucureşti au constatat încălcarea de către Radu Golban și Cornel Nistorescu a acestor drepturi prin publicarea unor articole în ziarul ”Cotidianul”, și de către Silviu Mănăstire într-o emisiune ”Dosar de politician” pe B1 TV.

Conform sentinței pronunțate în primă instanță, fiecare dintre cei trei menționați este obligat să plătească F.D.G.R. suma de 25.000 lei cu titlu de daune morale, iar împreună la plata sumei de 16.315 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Deasemenea, Radu Golban și Cornel Nistorescu sunt obligați să întreprindă demersurile pentru a îndepărta din mediul virtual articolele respective și să publice în ziarul ”Cotidianul” pe prima pagină, în trei numere consecutive, pe cheltuiala lor, cu aceleaşi caractere utilizate pentru prima pagină în ediţia din februarie 2017 a dispozitivului hotărârii judecătorești. Silviu Mănăstire este obligat să dispună măsurile necesare citirii pe postul B1 TV în deschiderea emisiunii pe care o moderează „Dosar de politician” a dispozitivului hotărârii judecătorești.
Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată pe calea apelului.
”Menționăm că în octombrie 2018 a rămas definitivă hotărârea pronunțată în urma procedurilor contencioase declanșate de către F.D.G.R. împotriva istoricului prof. univ. dr. Ioan Scurtu ca urmare a lansării în spațiul public a unei serii de afirmații tendențioase și denigratoare la adresa F.D.G.R., hotărâre care a impus ştergerea articolului din mediul virtual, respectiv de pe blog-ul personal, publicarea în ziarul ”Cotidianul” a dispozitivului hotărârii judecătorești și obligația la plata unei sume de bani (6.000 lei) către F.D.G.R. cu titlu de daune morale cât și a cheltuielilor judecătorești”, spun cei de la FDGR.

Ultima oră

Comentariul meu