foto - sute de copaci plantați la copșa mică - a participat și ministrul ioan deneș

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, au supervizat acțiunea de plantare a 400 de puieți de stejar, frasin și paltin în zona Copșa Mică. Cei doi oficiali nu au dat doar sfaturi, ci au pus mâna pe lopată, alături de angajații Direcției Silvice Sibiu.

Prefectul Adela Muntean l-a însoțit pe ministrul Ioan Deneș în zona Copșa Mică, unde Regia Națională a Pădurilor – Romsilva derulează un amplu proiect de reconstrucție ecologică.

Puieții plantați pe o suprafață de 500 de metri pătrați completează o zonă silvică pe care puieții plantați anterior nu s-au prins. La acțiune au participat senatorul Viorel Arcaș și primarii unităților administrativ-teritoriale din zonă: Copșa Mică, Axente Sever, Șeica Mică, Micăsasa și Valea Viilor.

foto - sute de copaci plantați la copșa mică - a participat și ministrul ioan deneș

Până în prezent, Romsilva a plantat specii forestiere pe 802 hectare de terenuri afectate de poluare, din zona localității Copșa Mică, din care 254 ha în pădurile intens degradate, iar pe 548 de hectare s-au constituit perimetre de ameliorare. Peste 5 milioane de puieți au fost plantați până acum, valoarea lucrărilor de reconstrucție ecologică, ce includ și lucrări complexe de stabilizare a terenurilor și de ameliorare a solurilor, ajungând la 1,25 milioane de euro.
Poluarea din zona Copșa Mică a fost cauzată, în principal, de activitatea industrială cu profil chimic și de metalurgia neferoasă din perioada 1939 – 2008, de poluarea cu dioxid de sulf și pulberi de metale grele. Urmarea a fost uscarea totală a vegetației forestiere pe 254 ha și degradarea puternică a terenurilor pe o suprafață de aproximativ 10.000 ha.

Înainte de a se deplasa la Copșa Mică, ministrul Ioan Deneș și prefectul Adela Muntean au participat la workshop-ul internațional pentru situri UNESCO.

Ultima oră

Comentariul meu