A murit creatoarea de modă Zina Dumitrescu - Avea 82 de ani

Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani joi într-un azil de bătrâni unde era internată de mai mulți ani. Creatoarea de modă era diagnosticată cu maladia Alzheimer.

Zina Dumitrescu a intrat în stop cardiorespirator, s-au făcut manevre de resuscitare a acesteia, iar decesul a pronunțat în jurul orei 16.30, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Oprița, coordonator SMURD București. Creatoarea de modă Zina Dumitrescu era internată într-un azil de lux pentru bătrâni situat lângă București. În urmă cu mai mulți ani, Zina Dumitrescu a fost diagnosticată cu maladia Alzheimer. Pe numele real Zenobia Bogoș, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova.
După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia celei care era supranumită de manechine și colegii de showbiz „mama modei din România”, s-a mutat la Pitești.
A absolvit cursurile Facultății de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin, iar, la vârsta de 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus din București. A contribuit la lansarea carierei mai multor modele devenite celebre, precum Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de profil din țară și din străinătate.

Ultima oră

Comentariul meu