morții nimănui, îngropați de preotul cătălin dumitrean

Două cadavre care nu au fost ridicate de nimeni până acum de la Morga Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, vor fi îngropate după rânduiala creștină, de preotul Cătălin Dumitrean. Părintele ajutat de enoriașii săi, se va ocupa nu doar de înmormântare, dar și de parastas și va face pomană pentru 40 de săraci. Anul trecut, acest preot și credincioșii din parohie, și-au făcut milă de alți 16 sibieni care zăceau la morgă.

Doi morți urmează să fie îngropați din mila sibienilor

Preotul Cătălin Dumitrean va îngropa în zilele următoare, doi morţi care zac în morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce anul trecut s-a mai ocupat de alte 16 cadavre, unele care zăceau şi de doi ani în morgă. „Acum un an de zile am descoperit că erau morţi la morgă, pentru că cei de la TBC m-au solicitat pentru unul care era de la ei, care nu avea familie şi era mort de şase luni. Când m-am dus acolo erau vreo 14 sau 16 morţi, unii chiar de doi ani de zile, unii neidentificaţi. Am luat legătura cu Primăria, cu Procuratura şi i-am îngropat pe toţi cu banii pe care i-am strâns eu. Până la urmă cei de la Primărie m-au sprijinit şi mi-au dat maşină şi loc de veci gratuit. L-am rugat şi pe părintele Băcilă, că nu mai făceam faţă. (…) Acum sunt doi săptămâna asta”, a anunțat  luni, preotul Cătălin Dumitrean. Acesta este ajutat de enoriași și de Primăria Municipiului Sibiu. Credincioșii contribuie cu bani și ce pot, din milă pentru cei decedați care nu mai au pe nimeni, iar Primăria asigură transportul şi locul de veci, gratis, pentru persoanele care mor și zac la morga spitalului.

Parastas și pomană pentru săraci

Preotul Cătălin Dumitrean atrage atenția că şi cei care mor şi nu mai au pe nimeni, trebuie să fie îngropaţi şi să beneficieze de slujba de înmormântare şi cea de la parastasul de 40 de zile. „Dincolo de partea socială este problema mântuirii sufletelor lor. Ei nu beneficiază la 40 de zile, când se zice că sufletul se duce la judecată şi e foarte important parastasul de 40 de zile. Ei nu beneficiază de rugăciunea aceasta. Asta m-a stimulat pe mine în primul rând, dincolo de un aspect de milă, social, firesc care există”, a declarat preotul Cătălin Dumitrean. Acesta asigură şi o masă pentru 40 de săraci, de fiecare dată când îngroapă un decedat din morgă. „Eu am dat şi o masă a săracilor şi am făcut milostenii la 40 de săraci în numele lor. Am făcut parastas şi la şase săptămână, ca la oricare alt om”, a adăugat preotul Cătălin Dumitrean.

Ultima oră

Comentariul meu