modificări la proiectul parcării supraetajate de pe mihai viteazu - la solicitarea celor din zonă
Foro Arhivă

Locurile de parcare din Sibiu sunt mult prea puține, iar viitoarea parcare supraetajată de pe Mihai Viteazu va rezolva această problemă cel puțin pentru acea zonă. Dar, pentru ca planul urbanistic de detaliu să fie prezentat consilierilor locali pentru aprobare a fost nevoie de consultare publică. Câțiva sibieni au avut nelămuriri, dar proiectantul le-a răspuns fiecăruia în parte și chiar s-a modificat planul în funcție de cerințele sibienilor. 

Astfel, unul dintre cei care locuiesc în zonă atrăgea atenția asupra faptului că ieșirea de urgență a sălii de sport a Liceului Constantin Noica se află pe teritoriul unde se dorește construirea parcării. Sibianului i s-a răspuns că aleea pentru mașinile de intervenție va fi amenajată pe latura de nord est și va avea 25 de metri lungime și patru lățime.

CITEȘTE AICI ALTE DETALII LEGATE DE VIITOAREA PARCARE

Locatarii blocului 16 sunt îngrijorați de faptul că vor fi afectați de noxele mașinilor pentru că drumul de acces în parcare trece foarte aproape de geamurile apartamentelor, fără a exista un trotuar. Cei care au realizat planul le-au transmis că distanța dintre bloc și parcările de la sol va fi între 12.5 și 17.50 metri, planul urbanistic de detaliu fiind modificat în acest sens, între cele două fiind amenajat un spațiu verde, carosabilul dintre blocuri și zona de acces în parcare.

modificări la proiectul parcării supraetajate de pe mihai viteazu - la solicitarea celor din zonă

Alți sibieni au fost îngrijorați pentru faptul că locurile de parcare pentru riverani vor fi mai puține ca în prezent și că cei care nu vor găsi un loc de parcare își vor lăsa mașinile pe spațiul verde. Și acest lucru a fost prevăzut în PUD după amendamentul sibienilor, în sensul că vor fi amenajate 105 locuri de parcare la sol în spațiile dintre blocuri. Între 593 și 382 de locuri de parcare vor fi amenajate în parking-ul supraetajat, iar în funcție de numărul de locuri agreat, parking-ul va avea unul sau două subsoluri.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu