ce faci dacă temperatura din frigider nu este cea corectă

Alimentele din frigider sunt foarte fragile și se pot strica ușor dacă temperatura nu este cea care trebuie. Dacă temperatura din frigider este prea ridicată sau prea mică, sunt câteva lucruri pe care le poți face ca să asiguri răcirea corectă.

Dacă temperatura este prea mică, vei putea observa ușor pentru că frigiderul îngheață și se formează zăpadă la interior. În schimb, dacă temperatura este prea mare, apa va începe să curgă pe pereții interiori ai unui frigider. Producătorul de electrocasnice AEG a realizat o listă cu pașii care trebuie urmați în ambele situații.

Dacă temperatura este prea mică

  1. Verifică dacă aparatul face răcirea corect. Măsoară temperatura din frigider cu un termometru pus într-un pahar cu apă și amplasat în interiorul aparatului. Dacă temperatura este între +4 și +5°C, frigiderul funcționează corect. Temperatura din mijlocul alimentelor este mai importantă decât temperatura aerului din interiorul frigiderului deoarece temperatura aerului va fluctua în timpul fiecărui ciclu de refrigerare (între pornirea și oprirea compresorului de răcire). Reține că termometrele mai ieftine pot arăta variații de ±1–2°C sau mai mult. Reglează temperatura prin rotirea regulatorului de temperatură sau din panoul de comandă.
  2. Verifică dacă ventilatorul din interiorul unui frigider este pornit și funcționează (dacă aparatul are un ventilator). Poți verifica ventilatorul prin închiderea ușii pentru un moment și deschiderea din nou a acesteia. Imediat după deschiderea ușii, poți auzi dacă ventilatorul funcționează și dacă se oprește prea repede.
  3. Asigură-te că sertarele sunt complet închise/glisează până la capăt
  4. Dacă frigiderul are un capac/clapetă pentru ventilatorul de circulare a aerului rece care poate fi deschis și închis, poți să-l închizi. Capacul este poziționat de obicei deasupra sertarelor sau pe peretele din spate, în spatele sertarelor.
  5. Asigură-te că niciun aliment nu atinge peretele din spate din frigider. Mută toate articolele care ating peretele din spate pentru a preveni acumularea de apă sau gheață pe raft. Peretele din spate va îngheța în timpul răcirii și gheața se va transforma în apă în timpul dezghețării automate. Dacă un articol atinge peretele din spate în timpul procesului de dezghețare, apa va curge pe raft în loc să curgă în jos în canalul de evacuare.

Dacă temperatura este prea ridicată

  1. Așteaptă circa 12 ore pentru ca aparatul să atingă temperatura corectă dacă tocmai l-ai instalat.
  2. Dacă ai introdus recent în frigider o cantitate mare de alimente în frigider, alarma sonoră se va opri după ce temperatura revine din nou la normal.
  3. Verifică dacă ventilatorul din interiorul aparatului este pornit și funcționează.
  4. Asigură-te că aparatul este adus la nivel. Reglează picioarele din partea de jos și verifică aducerea la nivel cu o nivelă cu bulă de aer.
  5. Verifică dacă aparatul este instalat și fixat corect pentru ca ușa să se închidă etanș.
  6. Verifică dacă garnitura ușii este curată și nedeteriorată.
  7. Verifică dacă ușa de la frigider se închide corect și evită lăsarea deschisă a ușii pentru prea mult timp.
  8. Verifică dacă balamalele ușii sunt fixate și nedeteriorate. Înlocuiește eventualele piese defecte de la balamale.
  9. Verifică dacă aparatul face răcirea corect.
  10. Verifică dacă aparatul a fost instalat cu o ventilație adecvată.
  11. Verifică dacă ambalajul protector a fost scos de pe ușă.
  12. Verifică dacă temperatura mediului este prea ridicată sau prea redusă comparativ cu clasa climatică de pe plăcuța cu date tehnice
  13. Dezgheață aparatul și pornește-l din nou.

Dacă niciuna din sugestiile de mai sus nu rezolvă problema, îți recomandăm să contactezi un centru de service autorizat.

Ultima oră

Comentariul meu