ministrul cuc: zborurile tarom din sibiu către stuttgart și munchen anulate spre binele companiei
FOTO arhivă

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat într-o conferință de presă că noua conducere a TAROM trebuie să aducă pe un trend pozitiv compania. Din această cauză, cursele neperformante, printre care Sibiu-Stuttgart, Sibiu-Munchen sau cursele din Timişoara spre Chişinău și Stuttgart vor fi anulate.

Ministrul a criticat în conferința de presă de sâmbătă fostul management al companiei, insistând asupra faptului că acesta a fost numit în perioada Guvernului Tudose, prezentând o serie de rezultate ale companiei. Astfel, ministrul a vobit de diminuarea lichidităților din conturile Tarom în perioada în care a fost condusă de Werner-Wilhelm Wolff, de la 77 de milioane de dolari la 19,2 milioane dolari, de plăți restante de 20 de milioane de lei, precum și de faptul că în doar două luni din 2019 compania a acumulat pierderi de 46 de milioane de lei.

“Mai mult decât atât, anunţa dânsul deschiderea cursei Bucureşti-Baku. Nu s-a efectuat nici o cursă, dar în schimb au fost făcute cheltuieli pentru deschiderea curselor şi încă se plăteşte pentru această cursă. L-am rugat pe domnul director Susanu să sisteze de îndată orice plată pe aceste curse neprofitabile”, a precizat Cuc.

Florin Susanu l-a înlocuit temporar, cu un mandat de 4 luni, pe Werner Wolff la conducerea Tarom în această săptămână, după ce a fost numit și un nou Consiliu de Administrație.

Răzvan Cucu a precizat că gradul de încărcare a zborurilor companiei a scăzut de la 72% în 2017 la 64%

Ultima oră

Comentariul meu