violonistă de 10 ani, în concert la biserica evanghelică din sibiu
Foto Rareș Helici

Duminică 31 martie 2019, la ora 17 va avea loc urmatorul concert “Odae cum Harmoniis” în cadrul Stagiunii Camerale “Florescu-Fernandez & Friends”, organizat în colaborare cu Forumul German Sibiu. In mod exceptional acest concert se va desfășura la Biserica Evanghelica Sf. Ioan, Strada Mitropoliei nr. 32.

Publicul Sibian va avea ocazia sa o asculte pe tânăra violonistă Rafaela Fernandez Samodaiev care are 10 ani și este pâna în prezent câștigătoare a șapte premii întâi. Ea ne va prezenta programul de concurs pentru Olimpiada Naționala la secția de interpretare instrumentală 2019, program alcătuit din Capricio lui Federigo Fiorillo, Concertul pentru vioară în Sol Major, Hob: VIIa-4 de Joseph Haydn (prima parte), si Danza Ecuatoriana a lui Enrique Espin Yepez.

A doua parte a concertului va prezenta enigmatica piesa a compozitorului contemporan estonian Arvo Pärt Spiegel im Spiegel (Oglinda in Oglinda) în interpretarea lui Makcim Fernandez Samodaiev la violoncel si Monica Florescu la orga. Concertul se va incheia cu Serenada pentru trio de corzi în Do Major, op.10 a compozitorului maghiar Ernő Dohnányi în interpreatarea soliștilor Filarmonicii de Stat Sibiu, Elena Borz, vioara, Alina Stavar, viola si Makcim Fernandez Samodaiev, violoncel.

Intrarea este liberă cu o donație voluntară de 15 lei.

Ultima oră

Comentariul meu