spitale de campanie şi elicoptere smurd aduse la sibiu special pentru summit

În municipiul Sibiu vor fi amenajate spitale de campanie şi vor fi aduse elicoptere SMURD, care să facă faţă în cazul urgenţelor medicale, ce nu vor putea fi preluate de spitalele din oraş, în 9 mai, data Summitului Uniunii Europene. Sibiul va fi împânzit de poliţişti, pompieri şi alte forţe ale Ministerului de Interne, care vor fi mobilizate din toată ţara.

S-au cerut spitale de campanie şi elicoptere SMURD pentru Sibiu, în luna mai

Prim-adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), maiorul Lucian Trefaş a anunţat azi, că s-a cerut aducerea la Sibiu, a elicopterelor SMURD pentru Summitul UE din mai. Acesta a mai spus că vor fi amenajate spitale de campanie, pentru oaspeţii străini. “Da. Vor veni forţe din toată ţara pentru a suplini şi a suplimenta dispozitivul de la Sibiu. La momentul acesta dispozitivul nu este finalizat, dar sigur va fi vorba şi despre mijloace aeriene şi vor fi organizate şi puncte medicale avansate, este ceea ce vedeţi dumneavoastră ca spital de campanie, noi în termeni specifici îl vedem ca punct medical avansat, adică o urgenţă prespitalicească organizată în corturi”, a explicat Lucian Trefaş.

ISU e posibil să ocupe săli de sport şi curţi ale unor şcoli din centrul Sibiului

Maiorul Trefaş a mai spus că este posibil ca ISU să aibă nevoie pe durata Summitului de curţile şi clădirile unor instituţii de învăţământ din centrul Sibiului. “Anumite elemente din dispozitivul nostru vor fi amplasate în curţi sau în unităţi de învăţământ. Da, vor fi folosite şi anumite spaţii ale instituţiilor de învăţământ”, a adăugat Lucian Trefaş.

Sibiul, cel mai păzit oraș din România în 9 mai 

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Tiberiu Ivancea, a dat asigurări recent, că sutele de invitaţi la Summit-ul UE care va avea loc în 9 mai nu trebuie să fie îngrijoraţi, poliţiştii având tot ce le trebuie pentru a le asigura securitatea. Pentru Summit-ul din mai vor fi mobilizaţi 900 de poliţişti, din care mai mult de jumătate, în jur de 500, vor fi aduşi din alte judeţe.

Corturi la aeroport, în Piața Mare și Piața Mică

În Sibiul vor fi amplasate corturi, care vor fi închiriate de către Ministerul Afacerilor Externe. Pe site-ul MAE sunt publicate şi planurile de amplasare a respectivelor corturi la aeroportul din Sibiu, în Piaţa Mare, respectiv Piaţa Mică din Sibiu.

Sibiul, capitala politică a Uniunii Europene, pentru o zi

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor. Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători

 

Ultima oră

Comentariul meu