foto spectacol vibrant de jazz electric pe scena de la biblioteca astra

Scena Sălii Festive a Bibliotecii Județene Astra i-a adus în fața publicului sibian pe muzicienii de la KRiSPER. Adi Stoenescu (electric piano, efx), Alexandru Arcus (saxophone, efx), Alexandru Badea (drums), Michael Acker (electric bass, efx), Harvis Cuni Padron (trumpet, efx) au cântat și încântat, luni, 18 martie, dovedind din plin că jazzul electric este un gen muzical care atrage prin flexibilitate și variabilitate conceptuală.

foto spectacol vibrant de jazz electric pe scena de la biblioteca astraConcertul susținut de KRiSPER a primit bine-meritatele aplauze din partea publicului sibian foarte numeros și în această seară muzicală, găzduită de Biblioteca ASTRA. Așa cum spune Adi Stoenescu, inițiatorul trupei și compozitor al pieselor interpretate, acestea sunt „formule structurale noi de exprimare”, menite să pună în lumină „expresia individuală” a fiecărui membru al grupului.foto spectacol vibrant de jazz electric pe scena de la biblioteca astra De altfel, acest concept interpretativ a fost ușor de recunoscut pe tot parcursul concertului. Ceea ce îi leagă pe cei cinci membri ai formației este dorința de a experimenta împreună, de a face din piesele alese un adevărat laborator interpretativ, unde se regăsesc, deopotrivă, rigurozitatea și improvizația, umorul și ironia. Disciplina de care dau dovadă interpreții, atent coordonați de Adi Stoenescu, se îmbină armonios cu spiritul tânăr al acestora. Pentru ei, jazzul electric are o putere transformatoare unică, reflectată în multitudinea de elemente ludice transferate în structuri melodice bine definite.

foto spectacol vibrant de jazz electric pe scena de la biblioteca astraAșadar, muzica celor de la KRiSPER e alternativă și vibrantă, interpretativ complexă, prin îmbinarea elementelor tehnice cu cele de improvizație. Printre altele, au fost remarcate și îndelung aplaudate piesele ʺTwinsʺ și ʺAutostrada 54ʺ , de pe albumul ʺLanding on the Cometʺ, lansat de KRiSPER în 2017. foto spectacol vibrant de jazz electric pe scena de la biblioteca astraCu prilejul acestui eveniment muzical, Biblioteca Județeană ASTRA a pregătit o expoziție a cărei temă a fost jazzul. Publicul și artiștii au putut admira seria de materiale puse la dispoziția celor interesați de către Compartimentul ARTE.

foto spectacol vibrant de jazz electric pe scena de la biblioteca astraAu fost incluse discuri de vinil, CD-uri și cărți având ca principală temă muzica jazz. Acestea sunt surse de inspirație pentru utilizatorii bibliotecii care au acces prin intermediul cardului emis de bibliotecă, la toate colecțiile acesteia. 

Ultima oră

Comentariul meu