cum trebuie montate panourile fotovoltaice pentru un randament maxim. green seiro are soluția

Panourile fotovoltaice, dar și cele solare, sunt binevenite pe casa omului. Și asta pentru că odată instalate te scapă de facturile la energie electrică și gaz. Dar, dacă nu sunt instalate așa cum spune cartea randamentul lor nu va fi maxim, astfel că banii investiți vor fi recuperați mai greu pentru că va trebui să apelați parțial și la rețeaua națională. Dar, dacă apelați la cei mai buni în domeniu, adică specialiștii de la Green Seiro, nu veți întâmpina astfel de probleme.

Obligatoriu spre Sud
Una din întrebările standard ale clienților, atunci când apelează la cei de la Green Seiro, este ”unde trebuie amplasate panourile?”. Panourile fotovoltaice și cele solare se pot amplasa pe acoperișul casei sau pe terenul de lângă. Nu contează locația atât de mult dacă sunt îndreptate către punctul cardinal potrivit. ”Obligatoriu panourile se montează îndreptate spre sud pentru a putea produce la capacitate maximă. Ele funcționează pe principiul razelor de soare, care vin dinspre sud. Cu cât sunt mai mult îndreptate către sud, cu atât randamentul e mai mare”, explică Paul Varga, managerul Green Seiro.

Dacă poziționarea acoperișului nu permite montarea panourilor pe el, acestea se pot monta pe terenul de lângă casă, dar tot îndreptate către sud. ”Cu cât panourile sunt mai puțin îndreptate către sud, proporțional scade randamentul. De exemplu, puterea unui panou nu va mai fi de 250 de wați, ca scădea la 200, la 150, 100….în funcție de cât de îndepărtat de sud e panoul. Noi informăm clientul despre aceste aspecte, iar el trebuie să și le asume. În aceste condiții pentru suplimentarea energiei electrice va trebui să apeleze la rețeaua națională, dacă este conectat”, spune Paul Varga.

Dar, tot managerul Green Seiro spune că astfel de cazuri, în care panourile nu se pot monta către sud sunt foarte rare, iar atunci când apar, specialiștii Green Seiro încearcă să găsească cea mia bună rezolvare.

Ultima oră

Comentariul meu