un elev de la brukenthal a dat foaia goală la simularea pentru bac - a scris ”protest” pe ea

#foaiagoală este protest inițiat de consiliul Național al elevilor încă de la simularea evaluării naționale. Elevii au fost îndemnați să prea foile de examen fără să fi scris ceva pe ele ca semn de protest față de ceea ce se întâmplă în învățământul românesc. Dacă la simularea evaluării naționale niciun elev sibian nu a făcut acest lucru, gheața a fost spartă la prima probă a simulării Bacalaureatului.

David Drăgan este președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu, iar luni, la proba de limbă și literatură română, nu a răspuns la niciun subiect al simulării. A predat foaia albă, dorind să atragă atenția supta necesității reformării învățământului românesc. băiatul, elev la colegiul Brukenthal, a vorbit despre protestul său pe Facebook:

”Nu scriu foarte des postări pe Facebook fiind de părere că timpul nu e în ajutorul oamenilor. Astăzi, însă, am simțit nevoia. În momentul în care scriam de-a lungul foii de simulare cuvântul des utilizat al zilelor noastre, PROTEST, eram cu gândul la viitor, la următoarele generații care (sper că) nu vor mai cădea pradă sistemului de învățământ românesc și cărora le vor fi evaluate competențele, nu “toceala”.

Generații care vor reuși să exceleze prin talente cultivate de școală, nu prin informații învățate pe de rost, elevi respectați pentru ceea ce reușesc a crea prin mentalitatea lor proprie, nu cea indusă prin dictare. Generații conștiente de lumea actuală cu o gândire critică asupra prezentului.

În timp ce semnam numărul de pagini scrise îmi tremura mâna de frică, îmi bătea inima de temere că vocea noastră nu va fi auzită.
Ieșind din sală am realizat, însă, imaginea de ansamblu și am constatat că dacă nu eu sunt schimbarea, cine va fi? Dacă nu acum este momentul pentru a ne opune, atunci când?

Tu dai foaia goală la simulare?”, a scris el

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu