Tehnologia 5G - ce este și cum ne ajută

Tehnologia 5G este cea mai modernă în materie de internet mobil. Este mult mai rapidă față de 4G, are viteză mult mai mare de încărcare și descărcare. Și totuși, cu ce ne ajută? shtiu.ro explică. 

Ce este tehnologia 5G
De tehnologia 5G nu vor beneficia doar telefoanele mobile, ci și mașinile inteligente, diferite aparate așa cum sunt televizoarele sau frigiderele, realitatea virtuală sau dispozitivele IoT (Internet of Things, contectarea mai multor deviceuri prin Internet). În prezent, 4G oferă o viteză maximă, ideală, de 1 Gbps, în timp ce 5G va putea oferi o viteză de transfer de până la 10 Gbps, adică de 10 ori mai mare. 5G va facilita procesul de instalare, conexiunea va fi mult mai stabilă și conexiunea wireless va fi la fel de performantă precum cea prin cablu.

Pe românește, orice operațiune pe care o facem acum cu smartphoneul, o vom putea face mai repede și mai bine cu ajutorul tehnologiei 5G. Multe persoane consideră că 5G va fi tehnologia pe care se vor baza vehiculele autonome întrucât vor putea comunica între ele în timp real.

De tehnologia 5G ne vom putea bucura începând cu 2020, dar testele au început deja. Orange, Samsung și Vodafone au efectuat diferite teste în țări dezvoltate din Occident. Compania Ooredoo din Qatar afirmă că deja a lansat un serviciu comercial 5G, în timp ce Coreea de Sud îl va lansa anul viitor.

Din păcate, oricât de mare va fi acoperirea, este greu de crezut că 5G va funcționa la parametri normali în zonele rurale, având aceeași problemă precum 4G. În principiu, 5G se va adresa zonelor urbane cu o densitate mult peste medie.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Nenumărate studii leagă tehnologia 5G de o lungă listă de riscuri negative asupra sănătății și mediului, printre care se află:

    1. Afectarea structurii ADN

    2. Leziuni oxidative

    3. Întreruperea metabolismului celular

    4. Scăderea secreției de melatonină

    5. Tulburări de somn

    6. Influențarea predicțiilor meteorologice care avertizează și cu privire la eventualele fenomene meteo extreme

    7. Poluare electromagnetică

    8. Afecțiuni dermatologice

    9. Tulburări de vedere

    10. Afecțiuni neurologice

    11. Depresie & Anxietate

    12. Risc cancerigen

    Să nu uităm că, în 2011 Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a clasificat radiația de frecvență radio ca un posibil factor cancerigen 2B.

    Programul Național de Toxicologie a concluzionat că radiațiile de frecvență radio de tipul 5G pot provoca cancer .

    13. Migrene constante

    14. Amețeli, stări de confuzie și epuizare

    15. Creșterea permeabilității barierei hematoencefalice