UPDATE FOTO - Schiori rămași suspendați pe telescaun la Arena Platoș din cauza a doi ''paltonari''

Mai mulți schiori au rămas duminică dimineață suspendați la înălțime pe telescaunul de la Arena Platoș din Păltiniș din cauza unei defecțiuni.

UPDATE – DEFECȚIUNE PRODUSĂ de doi turiști ”paltonari”
”În urma îmbarcării a doi turiști nepracticanți ai sporturilor de iarnă, s-a produs un balans lateral ce a determinat ieșirea de pe o rolă a cablului tractor. Sistemul de siguranță a oprit instantaneu funcționarea instalației. Întrucât repoziționarea cablului pe rolă este o operațiune de durată care presupune slăbirea acestuia din contragreutate, am decis evacuarea turiștilor de pe instalație cu echipamentul de salvare din dotare. Cinci turiști au fost coborâți de la înălțime mică prin intermediul unei scări, 5 au fost coborâți în rapel iar in cazul ultimilor trei s-a reușit pornirea la viteză de revizie a instalației fiind aduși in siguranță la zona de debarcare. Nu s-au constatat traume de nicio o natură, atât fizice cat si psihice – cei salvați au avut o atitudine cooperantă. De asemenea, nu s-au constatat deteriorări ale elementelor instalației. La misiunea de salvare au contribuit trei angajați ai Arena Platoș și trei ai Serviciului Public Salvamont”, spune Sergiu Zeicu, directorul tehnic de la Arena Platoș Păltiniș.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Salvamont Sibiu a anunțat că un defect la telescaunul de la Arena Platoș a impus evacuarea de urgență a turiștilor aflați pe cablu. ’’Au fost coborâte pe corzi opt persoane până la remedierea provizorie a defectului. Instalația este oprită acum pentru revizie. Nu s-au înregistrat alte probleme’’, spune Adrian David, de la Salvamont Sibiu. foto – arhivă

Ultima oră

Comentariul meu