video baschetbalist de la csu sibiu amendat la protestul #sîeu – „o să o contest în instanță!”

Unul dintre cei trei tineri amendați fiindcă au protestat vineri după-amiază, la Sibiu, preț de 15 minute, susținând campania #șîeu, cea a autostrăzilor, este baschetbalistul Brosser Wilhelm. El a primit o amendă de 435 de lei și două puncte de penalizare, însă a refuzat să semneze procesul verbal. Acesta spune că, cel mai probabil, amenda va fi contestată în instanță.

Tânărul, jucător la CSU Sibiu, a povestit pentru Ora de Sibiu cum anume a ajuns la Biroul Rutier și cum a „reușit” să fie amendat, deși protesta pașnic. La început, un echipaj al jandarmilor ar fi venit să îi anunțe pe șoferii parcați pe bulevardul Mihai Viteazu la intersecția cu N. Iorga că trebuie să își mute mașinile pentru a nu bloca traficul. Însă când oamenii au vrut să se conformeze, polițiștii rutieri nu le-au mai dat voie și de aici a început povestea.

Vedeți VIDEO și detalii AICI!
„Au venit jandarmii să ne zică să mutăm mașinile și, vă dați seama, când vezi un organ al legii, respecți ceea ce zice. Și am vrut să ne mutăm mașinile, dar nu am apucat, pentru că imediat au venit cei de la Rutieră. Nici nu s-au prezentat, ne-au cerut actele și să îi urmăm la Secție. Noi i-am întrebat politicos ce am făcut, ei au zis că blocăm o arteră pricipală. Dar nimeni nu se plângea de asta, toată lumea era solidară. Toți protestau alături. Pentru că toată lumea își dorește același lucru. Până și președintele Iohannis a zis că este solidar cu protestatarii”, spune Brosser Wilhelm.

YouTube video

Brosser a motivat că până și președintele Klaus Iohannis este solidar cu protestatarii și susține campania #șîeu.
Jucătorul CSU Sibiu i-a urmat la Secție, exact cum au făcut și ceilalți doi șoferi invitați. A fost șocat de faptul că, deși nu au fost singurii care și-au oprit mașinile în trafic, doar ei au fost amendați. Restul s-ar fi ales cu dosare penale.
I-am urmat la Secție, mi s-au întocmit procesele verbale pentru parcarea sau staționarea ilegală și noi am întrebat de ce am fost numai noi 3 și alții nu, și ei au zis că ei nu se încadrau acolo și o să li se întocmească doar dosare penale. Am fost chemat înăuntru, în procesul verbal scria că o să primesc amendă deoarece am parcat ilegal și am blocat o arteră principală și m-au întrebat dacă am mențiuni. Dar nu erau legate despre felul în care am parcat, ci despre protest. Că e un protest pașnic, că lumea e solidară”, povestește Brosser Wilhelm.
Neavând nicio mențiune referitoare la procesul verbal, baschetbalistul s-a decis să nu semneze nimic, fiind acum hotărât să conteste amenda.
„Pe ei îi interesa dacă am mențiuni la ceea ce au scris, așa că le-am zis că nu. Și le-am zis că nu semnez amenda. Acum rămâne să vedem ce se întâmplă, probabil că o să ajungem în instanță”, mai spune Brosser Wilhelm.
Important de spus este faptul că nimeni nu a fost afectat în cele 15 minute de protest. Toți șoferii din trafic au fost solidari și s-au susținut.
„Nu a venit nici un participant la trafic să ne spună că îi deranjăm sau să ne zică să mutăm mașinile fiindcă se grăbesc. O singură dată a trecut un echipaj de Poliție cu girofarurile pornite și i s-a făcut loc, pentru că am înțeles că e o urgență”, a închis baschetbalistul. Vedeți alte detalii AICI!

Ultima oră

Comentariul meu