video atac terorist în două moschei din noua zeelanda. bilanțul provizoriu 49 de morți

Atacul terorist din Noua Zeelandă este fără precedent. Până acum au fost confirmate 49 de decese și cel puțin 20 de oameni au fost răniți. 

Incidentul s-a produs la moscheea Al Noor, aflată în centrul orașului Christchurch, al treilea cel mai mare din Noua Zeelandă. Cea de-a doua moscheie atacată se află în suburbia Linwood.

Toate școlile din oraș au fost închise, a anunțat un reprezentant al poliției.

YouTube video

Publicația Stuff relatează că personalul spitalului din Christchurch a fost informat că urmează să sosească 40-50 de persoane rănite.

Poliția a evacuat clădirile din zona unde s-a produs incidentul și încearcă să prindă atacatorul.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a descris atacurile drept un „act fără precedent de violență”, adăugând că oamenii din moschei ar fi trebuit să aibă dreptul să-și exercite libertatea religioasă în siguranță.

„Va fi una din cele mai întunecate zile din istoria Noii Zeelande”, a adăugat Ardern.

Patru suspecți, trei bărbați și o femeie, au fost reținuți în urma atacurilor armate ce au vizat două moschei din Christchurch, soldate cu decesul și rănirea mai multor persoane, a anunțat poliția, potrivit The Guardian.

Premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, declară că gradul de alertă la adresa securității naționale a fost ridicat la nivelul doi de risc după împușcăturile mortale de la cele două moschei.

Ardern a declarat că 30 de persoane au fost ucise în moscheea Al Noor, moscheea principală a orașului și alte 10 la o moschee din suburbia Linwood.

Aceasta a afirmat că migranții și refugiații par a fi cei mai afectați de împușcături.

Poliția din Noua Zeelandă a efectuat o detonare controlată la cea mai mare gară din Auckland, Centrul de Transport Britomart.

Comisarul de poliție din Noua Zeelandă, Mike Bush, declară că numărul persoanelor ucise a crescut la 49 de ani după ce una dintre victime a murit în spital, anunţă The Guardian.

Potrivit poliției, un bărbat a fost deja acuzat de crimă în urma atacurilor teroriste.

Cel puțin unul dintre atacatori a fost deja confirmat ca fiind un cetățean australian în vârstă de 28 de ani care ar fi invocat motive antimigraţioniste într-un manifest, potrivit Associated Press.

Ultima oră

Comentariul meu