poliția explică de ce au fost duși la secție și amendați șoferii de la protestul #sîeu din sibiu

Trei șoferi au fost amendați de către polițiști, pentru că au participat la protestul #șîeu organizat, vineri, la Sibiu. Aceștia au vârste cuprinse între 23 și 29 de ani și sunt din București, Avrig, respectiv Bungard.

Bărbații au fost duși la secție și, ulterior, amendați cu 435 de lei fiecare, plus două puncte de penalizare, fiindcă au protestat după ora 15.15. „Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, domiciliați în București, Avrig și Bungard au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare a 435 de lei și 2 puncte de penalizare fiecare după ce, la orele 15,20 și 15,25, au oprit voluntar autovehiculele pe partea carosabilă în intersecția sens giratoriu Mihai Viteazu cu Nicolae Iorga”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Printre cei trei tineri amendați se numără și baschetbalistul de la CSU Sibiu, Brosser Wilhelm (Detalii AICI).

Welter a explicat și din ce motive au fost filmate și fotografiate mașinile, în trafic, în timpul campaniei „România vrea autostrăzi” de la Sibiu. Imaginile ar urma să fie folosite ca probe în cazul unui posibil accident cu fugă de la locul faptei sau, de exemplu, în cazul lovirilor, înjunghierilor, tâlhăriilor și asa mai departe.
„Filmarea zonei în care se desfășoară astfel de manifestări este normală și specifică tuturor forțelor de menținere a ordinii și siguranței publice. Este o activitate preventivă, menită ca, în cazul în care, pe parcursul acțiunilor, sunt înregistrate fapte cu caracter antisocial, cei care instrumentează cauza să poată beneficia de mijloace suplimentare de proba”, spune purtătorul de cuvânt IPJ Sibiu.poliția explică de ce au fost duși la secție și amendați șoferii de la protestul #sîeu din sibiu

Echipajele de poliție au patrulat în zonă în scopul prevenirii unor acțiuni care ar fi putut aduce atingere atât siguranței persoanelor prezente, cât și ordinii și liniștii publice. De asemenea, echipajele au sprijinit fluidizarea traficului în zonele aglomerate.
„Așa cum ni se solicită sprijinul și intervenim la protestele autorizate, am considerat oportun să fim prezenți în stradă și în cazul acestui protest spontan pentru a veni în preîntâmpinarea faptelor cu caracter antisocial”, mai spune Welter.

Vineri, polițiștii au intervenit pe bulevardul Mihai Viteazu la protestul #șîeu. Acolo, trei tineri au fost invitați la Biroul Rutier. Un bărbat a transmis LIVE pe Facebook întreg evenimentul.

Traficul rutier a fost blocat la Sibiu, vineri. Șoferii și-au oprit mașinile, în trafic, în sprijinul campaniei pentru autostrăzi, #șîeu. Vezi aici imagini VIDEO.

Ultima oră

Comentariul meu