usr sibiu se alătură protestului #șîeu

Toată echipa USR Sibiu susține protestul pașnic „România vrea autostrăzi” care va avea loc mâine, 15 martie, la ora 15:00, timp de 15 minute. De la membri, la conducere, angajați care au cerut pauza de la locul de muncă și antreprenori care le dau pauza angajaților, echipa USR Sibiu acceptă provocarea lui Ștefan Mandachi și se alătură demersului #șîeu, pentru România.

”Lipsa infrastructurii înseamnă o condamnare la subdezvoltare și îi obligă pe români să plece din țară.

Moldova nu are nici măcar un metru de autostradă și a fost în permanență ignorată de guvernele din ultimii 30 de ani. Din păcate, investițiile publice din ultimii 30 de ani din România au însemnat, în general, bani pentru partide și acoliții partidelor aflate la guvernare. Uniunea Salvați România consideră că ultimii doi ani sunt cei mai răi în ceea ce privește construcția de autostrăzi din România din 2000 încoace. Investițiile au ajuns la un minim istoric în alocarea bugetară din PIB.

Este rușinos că politicieni care s-au aflat la putere în ultimii 30 de ani și care ar fi putut să deblocheze investițiile din domeniul transporturilor anunță în mod ipocrit susținerea protestului din 15 martie. Este de înțeles de ce românii au ajuns la limita răbdării. Autostrăzile nu se pot construi cu incompetenți și corupți, este nevoie de consultanți cu experiență și de fonduri europene.” spun cei de la USR.

„Chiar dacă majoritatea dintre noi suntem antreprenori și lipsa infrastructurii ne afectează afacerile și dezvoltarea lor, aceasta nu este singura problemă generată de lipsa autostrăzilor. Sunt numeroase exemplele de investitori străini ce au ales alte țări din regiune pentru a deschide facilități de producție. Avem exemplele Dacia și Ford care au primit promisiuni peste promisiuni că vor avea pe unde să transporte produsele lor. Toate acestea duc la stoparea dezvoltării și la irosirea potențialului pe care îl are România. Moldova este condamnată subdezvoltării dacă nu se fac investiții în infrastructură acolo. Cunoștințele minime de economie ne confirmă că dacă se construiesc autostrăzi se angrenează foarte multe ramuri ale economiei și necesită multă forță de muncă necalificată, de care Moldova nu duce deloc lipsă. Pe lângă rușinea că la peste 100 de ani de la Unire nu avem autostradă peste Carpați, pe lângă că sunt disponibile fonduri europene pentru majoritatea proiectelor și incompetența a făcut ca ele să nu fie folosite, guvernanții din ultimii 30 de ani poartă vina și a tuturor oamenilor ce au fost victimele accidentelor cauzate de lipsa autostrăzilor” precizează Adrian Echert, președinte Filiala Județeană USR Sibiu.

Echipa USR Sibiu ia vineri pauză 15 minute, la ora 15, în același timp cu peste 10 firme ale colegilor care au împreună peste 160 de angajați și colaboratorii. Sunt membrii USR care au cerut pauza de la job să se alăture protestului pașnic „România vrea autostrăzi”.

Ultima oră

Comentariul meu