s-a făcut publică lista pnl pentru europarlamentare. sibianul virgil popa lipsește

Jurnalistul Rareș Bogdan se află primul pe lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare. Asta în timp ce sibianul Virgil Popa nu se regăsește pe listă, după ce a fost declarat incompatibil de ANI pentru o perioadă în care a fost viceprimar al Sibiului. Acesta a declarat pentru Ora de Sibiu că ia în considerare retragerea din cursa electorală.

Jurnalistul Rareș Bogdan a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că va deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, precizând că a luat această decizie pentru ca formațiunea să devină primul partid al României.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIILE LUI VIRGIL POPA ȘI DE CE A FOST DECLARAT INCOMPATIBIL DE ANI 

„M-am hotărât să candidez cap de listă pentru PNL. Candidez ca PNL să devină pentru prima dată în istoria post-decembristă primul partid din România. Pe 26 mai, PNL are șansa istorică să fie primul partid al României. Nu vreau nicio funcție în partid, rămân simplu membru de partid la Sectorul 1 București. Funcțiile în partid se câștigă. Dacă cei din partid vor considera că le aduc un plus, ei vor hotărî. Eu deocamdată nu doresc o funcție în partid”, a afirmat Rareș Bogdan, pentru MEDIAFAX.

Liberalii vor valida lista pentru alegerile europene din 26 mai în ședințele BEX și BPN ale partidului. La momentul transmiterii acestei știri, PNL are reuniunea Biroului Politic Național la care urmează să ajungă și jurnalistul.

Conform surselor politice ale MEDIAFAXn configurația listei care urmează să fie validată de conducerea PNL este următoarea:

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV
2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
3. Siegfried Mureșan, europarlamentar
4. Daniel Buda, europarlamentar
5. Adina Vălean, europarlamentar
6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL
7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
8. Gheorghe Falcă, primar Arad
9. Cristian Bușoi, europarlamentar
10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar
11. Vlad Nistor
12. Mihai Țurcanu, europarlamentar

Liberalii mizează pe obţinerea a 10 locuri de eurodeputaţi, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%, au precizat sursele citate. Chiar dacă fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care şi-au depus candidatura pentru competiţia internă la europarlamentare, acesta nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Citind aceasta lista mi-am dat seama ca jurnalistul Rares Bogdan n-are o pozitie neutra si ca apartine dreptei. Asa se explica si atitudinea lui fata de actuala formula politica aflata la putere. S-a luat dupa fostul ziarist Robert Turcescu. Poate, mai tarziu, vom afla si ca acest Rares Bogdan este ofiter acoperit. Vom trai si vom vedea.