Sibiul va intra în istoria Europei prin evenimentul din 9 mai, când va fi gazda Summitului Uniunii Europene. Ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, a spus azi, că este o onoare și o mândrie pentru România să organizeze acest summit, aici, la Sibiu, orașul care a fost în 2007, Capitala Culturală a Europei.
Vom defini viitorul Europei la Summitul de la Sibiu
Ambasadoarea Franței în România, care a vizitat azi Școala Radu Selejan din cartierul Vasile Aaron din Sibiu a explicat de ce este important Summitul din 9 mai: „Acest summit este important înainte de toate pentru Europa, pentru că vom defini viitorul Europei. Suntem într-o perioadă cheie a Uniunii Europene, un stat va părăsi UE, Marea Britanie, alegerile europene vor fi la sfârşitul lunii mai. UE se găseşte într-un moment de provocare şi din interior şi din exterior. Pentru Uniunea Europeană, Summitul de la Sibiu este important, iar pentru România este un moment de mândrie că cele 27 de ţări vor fi reprezentate în România şi la Sibiu. Este prima preşedinţie pe care România o are la Uniunea Europeană. Este o mândrie şi o onoare pentru România să organizeze un astfel de summit, aici, la Sibiu, oraş care a fost şi Capitala Europeană a Culturii”, a precizat Michele Ramis. Aceasta a vizitat joi Şcoala „Radu Selejan” din municipiul Sibiu, unde urmează să se înfiinţeze din toamnă o clasă cu predare intensivă a limbii franceze.
9 mai 2019 – ziua în care Sibiul întră în istoria Europei
În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor. Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.