basarabenii de peste prut promovează cultura și tradiția la un festival organizat la sibiu
FOTO arhivă

Festivalul cultural „Basarabia” organizat de o organizație non-guvernamentașă studețească, și anume „Asociația Basarabenilor din Sibiu” va avea loc în perioada 26 – 31 martie. Tinerii basarabeni își propun să organizeze câteva evenimente, dedicate împlinirii a 101 de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României, de la 27 martie 1918.

Acest festival se află la a noua ediție și are ca scop promovarea culturii și a tradițiilor Basarabenilor de peste Prut și stabilirea unei legături mai strânse dintre diaspora basarabeană cu localnicii din Sibiu.

„Avem deosebita plăcere de a vă invita să participați la evenimentele noastre, care se vor desfășura între 26 și 31 martie, în ordinea următoare:

  • 26 martie, începând cu ora 22.00 – Basarabian Party, care se va desfășura în Cotton Pub, și la care vom avea muzică autentică din Republica Moldova, mixată de un Dj de peste Prut.
  • 29 martie, ora 19.00 – Proiecție de film „Nuntă în Basarabia”, la Astra Film.
  • 30 martie, ora 13 00 – Jocul intelectual „Care-i logica”, la Zoom Café, unde participanții vor fi organizați în echipe, care vor fi supuse unor jocuri de logică.
  • 31 martie, ora 11.00 – Conferința științifică cu tematica „Perspectivele dezvoltării Republicii Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”, la Continental Forum”, transmit representanții Asociației Basarabenilor din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu