foto vine primăvara. prima barză s-a întors în cuib, la cristian

Sibienii din Cristian sunt fericiți și spun că vine primăvara, după ce prima barză s-a întors de ieri, în cuibul ei. O a doua barză, care fusese bolnavă și a fost îngrijită la Cristian, este așteptată acasă, în județul nostru. Cei de la „Prietenii Berzelor” din Cristian au îngrijit peste iarnă, 70 de berze, care nu au putut zbura spre ţările calde.

Prima barză s-a întors în cuib, acasă, la Cristian

Localnicii din Cristian s-au bucurat marţi, că au văzut că prima barză s-a întors acasă. Ea a venit cu câteva zile mai repede în Cristian, unde de obicei berzele încep să se întoarcă din 15 martie.  „A reapărut ieri (marţi n.r.) prima barză în Cristian, deci se întorc berzele”, a declarat preşedintele Organizaţiei „Prietenii Berzelor”, Miruna Gritu. Aceasta ne-a spus că o a doua barză care a fost crescută în Cristian, este pe drum, fiind văzută zilele trecute în Serbia și în Ungaria. „Unul dintre puii crescuţi de noi anul trecut, de la Ighişul Vechi, inelat cu 213 R, acesta a fost văzut în februarie în Serbia şi peste trei zile a fost văzut în Ungaria. Sunt făcute fotografii cu el”, a mai spus Miruna Gritu. foto vine primăvara. prima barză s-a întors în cuib, la cristian

Cristianul, localitatea cu cele mai multe berze din județul Sibiu

În Cristian au fost îngrijite peste iarnă, 70 de berze aduse aici din toată țara, acestea neputând zbura spre țările calde. Anul trecut, la Cristian au fost peste o sută de berze, aici fiind 38 de cuiburi de barză albă.

Sprijiniți „Prietenii Berzelor”

Cine doreşte să facă donaţii şi să-i ajute pe cei de la „Prietenii Berzelor” din Cristian, o pot face luând legătura cu această asociaţie sau cu Miruna Gritu, pe pagina https://www.facebook.com/prieteniiberzelor/. La Cristian, aceşti sibieni inimoşi au de grijă şi de berze, dar şi de alte păsări rănite, dar şi de cai şi măgari aflaţi în dificultate. Sursa foto: „Prietenii Berzelor”.

Ultima oră

Comentariul meu