foto acțiune de împădurire a sibiului – și tu te poți implica!

Iubitorii de natură, dar și de fapte bune au ocazia acum să se implice într-o acțiune de împădurire, organizată la finalul lunii martie, la Sibiu. În doar câteva zile, peste 200 de sibieni s-au înscris în campania „Sibiul Plantează!”.

Perioada 15 martie – 15 aprilie este cunoscută ca fiind luna pădurii. Este perioada în care se vorbește despre importanța acesteia și cum o putem proteja, astfel că, la nivelul întregii țări, au loc campanii de împădurire. Sibiul, nici în acest an, nu face excepție de la aceste acțiuni. Una dintre campaniile de împădurire este „Sibiul Plantează!”, care anul acesta se va desfășura în zona Gușterița.

foto acțiune de împădurire a sibiului – și tu te poți implica!

Cum s-a născut campania „Sibiul Plantează!”
„Sibiul Plantează!” este o acțiune educațională, prin care instituțiile de învățământ, dar și organizațiile non-guvernamentale sunt invitate să se alăture unei acțiuni de responsabilizare a copiilor în ceea ce privește protejarea naturii.
„Prima dată când am vorbit despre acțiuni de împădurire a fost anul trecut în iarnă. Inițial voiam să participăm la o astfel de acțiune în județul Brașov, dar am zis: ce ar fi să organizăm noi una? Și de aici a început totul. La început o joacă, care în câteva zile a prins contur și ne-am luat foarte în serios acest proiect. Ne vedeam seara și în weekend, timp de 4 săptămâni, uneori pozitive, alteori stresate, întâmpinând greutăți, dar în final proiectul a fost o reușită. Așa a început anul trecut campania Sibiul Plantează, iar anul acesta o continuăm. Cu inimile deschise și dorința de a împărtăși și a transmite micilor voluntari iubirea de natură, să le oferim încredere și suținere, iar noi am găsit prieteni noi și am generat zâmbete continue”, spun Ioana și Petra, organizatorii „Sibiul Plantează!”.

Unde plantează sibienii
Anul acesta acțiunea se va desfășura în zona Gușterița, în data de 23 martie, unde se vor planta puieți de gorun și paltin pe o suprafață de 4 hectare. Dacă anul trecut s-au implicat 300 de voluntari, anul acesta numărul lor cu siguranță va crește, fiind mult mai multe instituții de înățământ înscrise la campanie.

foto acțiune de împădurire a sibiului – și tu te poți implica!

Școlile, implicate în campania de împădurire – Organizațiile non-guvernamentale, interesate și ele
„Sibiul plantează este o acțiune la care participăm cu plăcere, o provocare pe care Liceul de Artă Sibiu a acceptat-o anul trecut fără a sta pe gânduri și pe care anul acesta o așteaptă cu nerăbdare. Fiind parte al acestui proiect, împreună cu elevii Liceului de Artă Sibiu, am descoperit bucuria de a planta, de a participa la refacerea pădurilor, am observat implicarea comunității în acest proiect verde și am fost plăcut impresionată de impactul pe care acesta l-a avut asupra tuturor participanților. Elevii au învățat să respecte natura, mediul, pădurea, copacii. Fiecare moment petrecut în pădure a fost o binecuvântare, am simțit doar energie pozitivă din partea tuturor, mici și mari, dorința tuturor de a fi părtași la această experiență minunată. Sunt momente unice care vor rămâne întipărite în sufletele elevilor mei. Am profitat de momentele petrecute în natură și am plantat puieți, am organizat un picnic, ne-am jucat „De-a v-ați ascunselea” și „Un om și-un pom”, am ascultat sunetele pădurii (ciripit de păsărele, șuierul vântului care se strecura printre crengile copacilor), am observat îndeaproape cărăbușul și broasca”, Mihaela Pastiu, cadru didactic la Liceul de Arte Sibiu.

foto acțiune de împădurire a sibiului – și tu te poți implica!

Pe lângă instituțiile de învățământ avem alături de noi și organizații non-guvernamentale, partenerii din primul an care au adus cu ei alți parteneri, astfel, „Sibiul Plantează!” devine într-adevar o comunitate de fapte bune.
„Asociația We Help pe lângă dezvoltarea spiritului civic şi de protecţie a mediului, își dorește să implice copii care beneficiază de programele noastre sociale în cât mai multe activități frumoase. Pentru noi proiectul ,,Sibiul Plantează” a simbolizat longevitatea, sănătatea, frumusețea și chiar compasiunea, iar noi ne dorim prin acest proiect să îi inspirăm pe copii să se implice și să aibă grijă de mediul înconjurator în care trăiesc!”, Ioana Dancanet, președinte asociația WeHelp Sibiu.

foto acțiune de împădurire a sibiului – și tu te poți implica!

Această acțiune are mai multe beneficii, atât pentru natură, cât și pentru cei implicați – copii, profesori, învățători, instituții de stat și nu numai. „Acest eveniment are ca scop nu doar educarea în privința mediului înconjurător, ci și crearea unei relații profesor-copil-părinți în afara mediului școlar. Oferim posibilitatea apropierii dintre părinți, copii și profesori, întărind relația prin acțiuni extra-școlare, oferind sentimentul de bine și de implicare în comunitate”, Ioana Costin, organizator „Sibiul Plantează!”.

Actiunea „Sibiul Plantează!” este organizată de Green Smart Electric și Atelier MI Concept-Design în parteneriat cu Direcția Silvică Sibiu și Ocolul Silvic Sibiu.
Toate detalile se pot găsi pe pagina de facebook „Sibiul Planteaza” la secțiunea evenimente, acolo unde oamenii se pot și înscrie.

Ultima oră

Comentariul meu