Medici, asistente, dar şi restul personalului care nu este medical şi are calculator de serviciu, toţi angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu nu mai au voie în timpul programului, să mai acceze anumite site-uri, cum este YouTube şi Facebook. După ce joia trecută s-a oprit accesul la Facebook, între timp s-a reluat pentru că se fac unele probe tehnice şi unii angajaţi au cerut în mod expres acces la reţeaua de socializare.
Interzis de pe calculatorul de serviciu la YouTube
De săptămâna trecută, accesul la canalul YouTube a fost oprit în toate secţiile şi birourile din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Această măsură a fost luată pentru că accesarea acestui canal, îngreunează traficul, în plus angajaţii nu prea pot să explice de ce au nevoie să se uite pe YouTube în timpul serviciului, când trebuie să vadă de pacienţi. Accesul la Facebook a fost permis după ce s-a oprit, însă doar pentru a se face probe tehnice. Pentru securitatea datelor transmise, fiind vorba de documente medicale, fiecare angajat va avea câte o adresă de mail de serviciu, oficială, mult mai sigură. „Această măsură este cu caracter temporar pentru că se schimbă servere (…) şi s-a restricţionat accesul la YouTube, Facebook şi alte site-uri. Fiecare angajat va avea adresă de mail personalizată”, a explicat purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Decebal Todăriţă.
Grija pentru pacienţi şi securitatea datelor acestora restricţionează accesul angajaţilor la unele siteuri
Potrivit directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cornel Benchea şi a specialiştilor informaticieni, este important ca accesul de pe calculatoarele de serviciu să se facă strict în interes de serviciu, pe site-uri cu profil medical sau care ajută la desfăşurarea activităţii medicale. Telefoanele personale, laptopurile şi tabletele proprii au rămas singurele metode cu ajutorul cărora, personalul medical şi nu numai, mai poate accesa YouTube sau site-urile ce urmează să fie interzise.
Acum trei ani s-a interzis Facebook-ul la Spitalul Judeţean din Constanţa
Măsura luată acum la Sibiu este una normală pentru orice instituţie publică sau firmă privată. În urmă cu trei ani, tot din motive de securitate şi pentru că traficul era îngreunat, conducerea Spitalului Județean Constanța a restricționat accesul angajaților unității medicale pe site-urile de socializare și la aplicațiile de comunicare on-line.
foarte bine, aceste platforme distrag atentia de la munca……shhhhhhh vine sefu