scandalul de la ajvps sibiu continuă - directorul tehnic vine cu lămuriri

Alexandru Mareș, directorul tehnic al AJVPS, acuzat de fostul director al Asociației că a influențat atribuirea apelor de pescuit din Sibiu, vine cu lămuriri. Mareș afirmă că încă din timpul mandatului lui Pompiliu Varga s-a stabilit că cele 18 cursuri de apă la care se face referire nu fac obiectul activității AJVPS Sibiu. 

CITEȘTE AICI DESPRE SURSA SCANDALULUI LEGAT DE APELE DE PESCUIT DIN JUDEȚUL SIBIU

scandalul de la ajvps sibiu continuă - directorul tehnic vine cu lămuriri

”În luna martie ,anul 2017, cand in functia de director al AJVPS Sibiu era domnul Varga Pompil, a fost publicat Ordinul 60 al Ministrului Agriculturii in care erau prevazute conditiile pentru atribuirea in gestiune a resurselor acvatice vii.

La art 5 lit f) era prevazut ” lista personalului propriu pentru controlul/paza obiectivelor aferente zonei/zonelor de pescuit recreativ solicitate „.
-litera d) planul de management pentru practicarea pescuitului recreativ al asociației pentru zona/zonele de pescuit recreativ solicitată/solicitate, elaborat de instituții de cercetare din domeniul pescuitului și acvaculturii, pentru o perioadă de 10 ani;

Din discutiile purtate la acel moment cu domnul Varga Pompil, impreuna , am ajuns la concluzia ca, AJVPS Sibiu sa faca cerere ptr urmatoarele ape : Raul Olt pentru ca este cel mai important din judet si ptr ca cei mai multi pescari (peste 90% din cei 5000)ai AJVPS Sibiu pescuiesc acolo. Raul Hartibaciu pentru ca trece prin Agnita si sa il gestionam prin filiala Agnita si pe acelasi considerent si Tarnava Mare pentru filiala Medias. Peste 95% din activitatea de pescuit se concentra pe raul Olt pentru ca acolo fenomenul braconajului era cel mai mare in toate formele lui. Tot din discutie reiesea si faptul ca apele de munte generau cheltuieli nejustificate avand in vedere cererea membrilor pescari pentru apele de munte(foarte putini) si faptul ca trebuiau indeplinite anumite conditii contractuale(prima propunere de model de contract, la momentul depunerii documentatiei in vara lui 2017, obligand la populare in fiecare an pe fiecare tronson de apa si paznic angajat pe fiecare tronson).

Asa cum reiese din documentele pe care vi le pun la dispozitie si pe care va rog sa le publicati in cadrul articolului, reiese faptul ca atat domnul Varga Pompil ( email trimis in data de 5 mai 2017 si 16 mai 2017) cat si secretarii filialelor Agnita si Medias au avut la cunostiinta despre apele care urmau sa fie contractate de AJVPS Sibiu(email-ul trimis 16 mai 2017). Deci este exclus sa fi comis ilegalitati, asa cum fals lasati sa se inteleaga in articolul publicat.

Faptul ca o alta asociatie sau alte asociatii au participat la prima sesiune de atribuire sau la a doua si a treia este dreptul fiecaruia, legea le da dreptul. Vreau doar sa fac precizarea ca documentatia intocmita de AJVPS Sibiu in anul 2017 a primit un punctaj de 96 de puncte din 100 posibile, fiind singura asociatie din tara cu acest punctaj la prima sesiune de atribuire. Ar fi trebuit sa luam toate apele din Romania? Ar fi preferat sa fie apele lasate de izbeliste, in loc sa fie gestionate de oameni pasionati si care vor sa le ingrijeasca la standarde ridicate, in care sa se poata bucura de o partida de pescuit cu rezultate deosebite.

Este trist si regretabil ca fostul meu coleg, domnul Varga Pompil a omis sa va spuna adevarul si incearca sa dea o alta turnura situatiei din 2017 doar pentru ca in acest moment se judeca cu actuala conducere a AJVPS Sibiu. Poate si eu as fi putut sa fac niste articole de presa despre ce functii mai ocupa dansul la alte asociatii, cum s-au „evaporat” 800 ha din doua fonduri de vanatoare gestionate de AJVPS Sibiu, platite de membri AJVPS Sibiu, de fonduri de vanatoare „pierdute” in favoarea anumitor „prieteni”, sau altele care ar putea face obiectul unor cercetari penale”, este replica directorului tehnic al AJVPS Sibiu, Alexandru Mareș.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică