scandalul de la ajvps sibiu ia proporții - noua conducere acuzată că a pierdut voit mai multe ape
Romeo Stoicescu(stânga) și Pompiliu Varga(dreapta) sunt într-un continuu conflict

De ceva vreme Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sibiu se remarcă prin scandaluri între fosta conducere, adică Pompiliu Varga și actualul management. În majoritatea cazurilor Pompiliu Varga susține că este directorul AJVPS iar Romeo Stoicescu, cel ales în această funcție de Consiliul AJVPS ocupă scaunul ilegal. Plecând tot de aici, dar de această dată cu alte conotații, Pompiliu Varga acuză conducerea de acum că a pierdut intenționat 18 ape pe care se poate pescui în județul Sibiu. Și asta în favoarea unei alte asociații private la care lucrează directorul tehnic al AJVPS.

CITEȘTE AICI DESPRE SCANDALUL DIN NOIEMBRIE DE LA AJVPS CÂND S-A LĂSAT CU UȘI SPARTE

Pompiliu Varga, fostul director al AJVPS spune că Romeo Stoicescu, actualul director, nu s-a prezentat voit la contractarea din luna februarie a apelor aflate pe teritoriul județului Sibiu. ”Erau de contractat 18 ape. Acestea se dau în folosință și gestionare de către Agenția Națională de Acvacultură și Piscicultură și se folosesc pentru pescuit recreativ și sportiv. Asta înseamnă cotizații care intră la AJVPS. Dar, conducerea nu s-a prezentat pentru 16 zone, iar la cele 2 la care s-au prezentat au fost excluși pentru că nu sunt constituiți legal”, afirmă Pompiliu Varga.

Fostul director acuză faptul că acest lucru s-a întâmplat în urma unei înțelegeri, și asta pentru că cele 18 ape au fost contractate apoi de o asociație privată, al cărei director este, conform lui Pompiliu Varga, Alexandru Mareș, directorul tehnic al AJVPS. ”Acolo a fost o înțelegere. Păi cum altfel tu ca AJVPS nu te prezinți să iei apele, dar le ia o altă asociație. Asociație care va încasa cotizațiile inclusiv de la membri AJVPS car vor merge acolo”, spune Pompiliu Varga.

”Nu sunt de interes”
De cealaltă parte, Romeo Stoicescu, actualul director AJVPS, spune că Asociația nu și-a dorit contractarea celor 16 ape pentru că nu sunt de interes. ”Acele ape nu sunt de interes pentru AJVPS. Și asta pentru că, să vă dau un exemplu…râul Seviș. Acolo pescuiesc 10 copii pe an. Eu dacă iau râul trebuie să asigur om care 8 ore să patruleze. Din ce bani? Din acest motiv, din punct de vedere financiar, nu sunt de interes pentru AJVPS. În plus, era vorba despre ape de munte, unde se pescuiește păstrăv. Din nou, nu intră în profilul nostru. Și așa cu fost luate de o asociație de profil, care cu asta se ocupă. Ce e rău în asta?”, spune Romeo Stoicescu.

În privința celor două ape pierdute, Stoicescu spune că au fost pierdute din cauza fostului director. ”Cele două pentru care ne-am prezentat le-am pierdut din cauza manipulărilor domnului Varga și ale domnului Șelaru de la Asociația Generală- AGVPS România. Nu le-am pierdut pentru că noi suntem ilegal constituiți sau nu am avut actele necesare”. Romeo Stoicescu spune că în acest moment AJVPS are în administrare trei ape de pe teritoriul județului Sibiu, care au fost mereu în administrarea AJVPS, chiar și pe timpul mandatului lui Pompiliu Varga: Oltul, Hârtibaciul și Târnava.

„E problema mea”
Cât despre faptul că Alexandru Mareș, directorul tehnic al AJVPS, este implicat în vreo ”înțelegere„ legată de aceste contractări, acesta nu are prea multe de comentat. ”Dacă lucrez la mai multe asociații este problema mea. Nu sunt bugetar, deci pot lucra în câte locuri vreau, fără să fiu nevoit să dau vreo explicație cuiva. La AJVPS lucrez de 19 ani, timp în care activitatea mea se poate verifica, la fel și rezultatele. Păi și dacă domnul Varga spune că el este directorul asociație, de ce nu face nimic pentru a prelua aceste ape, de exemplu? Dacă tot e director, de ce nu se prezintă la nicio contractare cu vreo soluție?”, spune Alexandru Mareș.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Stoicescu pe filiera restaurant Capa, fost asociat cu ala de la Fly Musca „a donat cu intentie” apele de munte. Acesta sprijinit de prostanacul abandonat si de catre inca de vreo 2-3 derbedei au decis soarta acestor ape in detrimentul a peste 6000 de „prosti” , membrii cotizanti pescari care au fost total ignorati. Paznicii filialei care se plimba zilnic, 99% fara rost pe raul Olt, puteau ca si pana acum ca in plimbarile lor sa faca o tura si pe aceste ape.. Ultimile rauri care mai au ceva pastravi au fost populate si pazite de filiala de pe vremea lui Varga.Acum chipurile nu se mai poate. Sa i-o spuna lui „mutu”, sfideaza cu tupeul lui jegos o multime de oameni de buna credinta. Infatuatul palugan mai are si tupeul ca din postura lui, aflandu-se in conflict de interese, sa sfideze cu tupeul lui jegos si o arde ca nu da explicatii la nimeni. Trebuie alungati urgent, sunt cancerul acestei Asociatii, oricum au distrus destul.

    1. tu nu esti decat un personaj umil si serviabil fostului director Varga care timp de 23 ani sa ocupat doar sa-si umple el tarcul privat de la Agnita…cu animale branconate de prin paduri……oare cum a pus mana Varga pe padure sa-si faca domeniu de vanatoare privat ??????sa il intrebi pe Varga ce a facut pt pescuit timp de 23 ani…:)….nimic nu a facut..doar au bagat mana in banii pescarilor si ia transferat spre vanatoare ..ca acolo avea el interes..:))…tie ti-a fost promis ca daca distrugeti actuala asociatie o sa ai liber la branconat sub barajele din Sibiu..acolo unde sunt garduri si voi le sariti si pescuiti pe zona interzisa….chiar sub hidrocentrale !!….sunte-ti o adunatura de prosti care sustineti un fost director corupt care va furat 23 ani…la fel ca prostii din tara asta care nu vor o schimbare…..daca ai dovezi fale publice…. daca nu… taci drq din gura de milog