iohannis: „dacă psd nu guvernează pentru țară, atunci să plece de la guvernare”
FOTO arhivă

Președintele Klaus Iohannis i-a acuzat, luni, pe liderii PSD pentru că au întârziat adoptarea bugetului în Parlament și le-a transmis acestora „să plece de la guvernare” dacă nu o fac pentru țară. 

„Din cauza PSD dezvoltarea României din ultimii ani a rămas mult în urmă și rezultatele se văd. Este culmea eșecului să nu reușești să aduci dezvoltare prin investiții majore în spitale, autostrăzi, în școli într-o perioadă în care economia crește și oportunități există. PSD a uitat un principiul de bază al democrației – când guvernezi, o faci în primul rând pentru țară, nu pentru tine. Dacă nu e capabil să respecte acest principiu – și dovedește în fiecare zi că nu este – să plece de la guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că Guvernul a trimis Parlamentului proiectul de buget abia în februarie, cu o întârziere de trei luni.

”Așa că să nu mai țipe PSD-ul la televizor. Declarațiile mincinoase sunt legate de responsabilitate nu pot ascunde evidența. PSD este unicul vinovat de situația la care ne găsim. După ce a întârziat inadminsibil de mult, Guvernul nu a fost capabil nici măcar să vina cu un buget realist axat pe prioritățile României. E drept că este un buget foarte bun, dar pentru creșterea prosperității PSD ului, dar nu al României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte în timp ce cheltuuielile arată o procupare vădită pentru finanțarea partidului și a clientalii sale, a PSD și nu pentru funcționarea statului, în beneficiul cetățeanului. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care am retrimis bugetul în parlament. Mă adresez parlamentarilor: tratați cu seriozitate, până nu e prea târziu.”, a adăugat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri Perlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, după ce judecătorii CCR au decis că legea este constituțională. Iohannis susține că legea este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcționare a unor instituții publice cu rol esențial în societate.
sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu