ca în românia - un polițist criminalist rezolvă cazurile cu echipament cumpărat de el

Sătul să tot folosească echipament vechi și să lucreze după tehnica folosită acum peste 50 de ani, un tânăr de la Criminalistică în București, și-a folosit economiile ca să cumpere echipament modern.

Un tânăr polițist criminalist din Bucureşti povesteşte că nu s-ar retrage niciodată de pe teren. Lucrează cu pasiune şi a reuşit să schimbe cumva sistemul învechit. Pentru că atunci când a ajuns prima oară la un accident grav, colegii lucrau cu tehnica anilor ’70, a decis să cumpere din economiile lui echipamente moderne, anunță observator.tv. Şi-a convins astfel şefii să facă investiţii.
Bucureşti, Şoseaua Progresului. Poliţiştii sunt chemaţi la un grav accident. Un bărbat a murit călcat de tramvai. Vlad Lupescu face cercetarea criminalistică. Măsoară, dă indicaţii şi face poze.
Vlad a devenit criminalist în urmă cu 8 ani. Când a ajuns prima oară în teren şi-a dat seama că trebuie să schimbe ceva în sistem. Din banii lui a investit mii de euro, pentru a moderniza tehnica criminalistică.
’’A fost un accident de circulaţie pe Magheru în iarna lui 2009. Efectiv am călcat pe o plăcuţă, pentru că era neagră şi cu o înălţime 10 cm pe care nu am văzut-o şi am zis, ok, până aic!i Nu se vedea nimic în fotografii am zis ne trebuie altceva! A fost o investiţie minimă pentru a pleca la drum’’, spune VLAD LUPESCU.ca în românia - un polițist criminalist rezolvă cazurile cu echipament cumpărat de elAutolaboratorul criminalistic i-a devenit a doua casă şi are echipamente pentru a aduna piesele de puzzle ale evenimentelor.
’’Acele benzi pe care vedeţi că le purtăm mereu după noi la faţa locului ne ajută să măsurăm. Protecţia e cea mai importantă’’, mai povestește Vlad.
După mii de accidente cercetate, Vlad Lupescu spune că, în doar câteva minute, poate reface în minte ce s-a întâmplat.
’’Peste 98% din ele se întâmplă din cauza unei greşeli produsă între volan şi scaunul şoferului. Noi construim de la zero o scenă. De la o banală urmă de pneu în cazul accidentelor de circulaţie, până la cea mai ascunsă picătură de sânge în cazul infracţiunilor contra persoanei’’, a mai spus acesta.
De departe însă, povesteşte criminalistul, cel mai dificil caz pe care l-a cercetat a fost incendiul din clubul Colectiv.
’’Fiind în zonă, am tras efectiv de volan să văd ce e acolo pentru că în staţie curgeau efectiv apelurile. Îmi aduc aminte fiecare minut fiecare secundă din prima noapte şi ulterior toate cele 7 zile cât a durat cercetarea în clubul Colectiv. Nu se uită uşor un caz care a provocat durere, nu ai cum’’, mărturisește Vlad.
Face totul cu pasiune şi spune că, în ciuda cazurilor tragice, are o muncă frumoasă.
’’Dacă vrei să te faci criminalist, vino stai cu noi, pune mâna, miroase şi după aia ia o decizie!’’, concluzionează Vlad.
În România există peste o mie de criminalişti. Cei mai mulţi îşi aleg această specializare încă din şcoala de poliţie. Salariul la început de carieră porneşte de la 2200 de lei. Vedeti video, AICI.

Ultima oră

Comentariul meu