majoritatea elevilor din sibiu vor merge la școală tot sâmbăta, ca să recupereze vacanța de summit
FOTO arhivă

Majoritatea preșcolarilor și elevilor din municipiul Sibiu, de la instituțiile de învățământ care au comunicat deja cum doresc să facă recuperarea vacanței de Summit, vor merge la grădinițe, școli și licee, tot sâmbăta. O singură școală, Școala „Radu Selejan” a reuşit să facă un program de recuperare, în aşa fel încât toţi copiii şi profesorii să nu fie nevoiţi să mai vină şi sâmbăta la ore. Şi copiii şi educatoarele de la Grădiniţa „Elefănţelul Curios” au reuşit să scape de recuperările de sâmbătă, copiii fiind ţinuţi mai mult, câte o oră, zilnic. Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a dat posibilitatea fiecărei unităţi să decidă cum doreşte să recupereze vacanţa din săptămâna Summitului UE din mai, după ce mii de părinţi şi cadre didactice au spus că nu doresc ca cei mici să meargă sâmbăta la şcoală.

Peste 800 de elevi au scăpat de recuperările de sâmbătă

Cei 539 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Radu Selejan” şi o parte din copiii care merg la grădiniţa şi la clasele primare la Şcoala Gimnazială nr. 10 şi cei de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Elefănţelul Curios” din Sibiu sunt deocamdată singurii copii din municipiul Sibiu care nu vor merge la ore, sâmbăta. Cei de la „Radu Selejan” vor recupera de la orele 07.00 – 14.00, în perioada 7-10 aprilie, iar cei de la grădiniţa şi clasele primare de la Şcoala Gimnazială nr. 10, vor face câte o oră în plus zilnic. Din cei 175 de copii de la Şcoala nr. 10, cei de gimnaziu vor merge la şcoală, sâmbetele, aşa cum a decis iniţial Inspectoratul Şcolar Judeţean. Cei 250 de copii de la Grădiniţa „Elefănţelul Curios” se joacă mai mult cu o oră, în aproape fiecare zi, ca să nu mai vină la ore şi sâmbăta.

Aproape 5.200 de elevi vor merge la şcoli şi licee sâmbăta în municipiul Sibiu

Aproape 5.200 de elevi de la cinci colegii şi licee, la care se adaugă trei şcoli gimnaziale şi două grădiniţe. Astfel, vor merge sâmbetele la şcoală copiii de la: Grădiniţa nr. 5, Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici”, Colegiul Tehnic „Cibinium”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Liceul Tehnologic de Construcţii şi Arhitectură „Carol I”, Şcoala Gimnazială „Regina Maria”, Grădiniţa nr. 17, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezenianum”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Şcoala nr. 21.

Vacanţă 6-10 mai pentru toţi elevii din municipiul Sibiu

Copiii nu vor merge la grădiniţe, şcoli şi licee în săptămâna 6-10 mai, în municipiul Sibiu, pentru că în 9 mai în oraş va avea loc Summitul Uniunii Europene. Această măsură a fost decisă de cei care se ocupă de siguranţa şi securitatea şefilor de state şi guverne care vin la noi în oraş, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu