educația copiilor în actuala societate - sfaturi de la unul din cei mai cunoscuți psihologi din românia

Societatea în care trăim acum s-a schimbat enorm față de ceea ce au trăit adulții de azi în urmă cu ceva ani sau bunicii noștri. Principiile de viață nu mai sunt aceleași, cu toate că în această lume trăiesc încă cei care le-au dobândit, alături de cei care nu mai sunt interesați de ele. Cum ne educăm copiii în aceste condiții? Cum îi creștem pentru a face față provocărilor și vieții în general, deci cum îi creștem pentru a fi împliniți și echilibrați?

Copilul răzvrătit
Una din problemele pe care le au părinții în relația cu copiii este faptul că nu reușesc să se facă auziți. De multe ori părinții le repetă copiilor aceleași lucruri la nesfârșit, lucru care nu are niciun efect. Aceeași situație o întâmpină o mămică din Sibiu, căreia psihologul Eduard Puiu i-a dat, în cadrul Orei de Psihologie, câteva sfaturi. ”cu un copil care dă semne că s-a rupt de realitate trebuie purtată o discuție de grad zero. În primul rând trebuie scos din mediul zilnic. Adică dacă până acum discuțiile se purtau la el în cameră sau în living, scoateți-l în parc sau la o prăjitură. Dar, nu mergeți acolo nepregătiți, ci cu un discurs și niște răspunsuri deja pregătite. Mesajele transmise copilului să fie scurte și al obiect, dar în dublu sens. Unul îndreptat în favoarea lui, cu chestiuni care îl interesează și al doilea în defavoarea lui, prin care se impun limitele și consecințele. Dar repet, mesajul trebuie să fie scurt”, explică Eduard Puiu. Psihologul are câteva sfaturi, în video-ul de mai jos, pentru părinți și despre cum ar trebui să asculte ceea ce spun copiii și să decodifice ceea ce ei au de transmis.

educația copiilor în actuala societate - sfaturi de la unul din cei mai cunoscuți psihologi din românia

Societatea și educația
Copiii de azi tind să devină din ce în ce mai închiși și mai îndreptați către negativism. Și asta, crede psihologul Eduard Puiu, din cauza unui cumul de lucruri care îi înconjoară. ”O dată de vină este tehnologia în acre ei se afundă tot mai mult. Așa își creează o bulă nerealistă în care trăiesc. Nu trăiesc în realitate, ci într-o dimensiune falsă. Nu mai au trăiri și emoții generate de stimuli externi”, spune psihologul Eduard Puiu.
Eduard Puiu sfătuiește părinții să fie foarte atenți la timpul pe care îl petrec alături de copii, pentru că acest lucru le va influența felul în care se dezvoltă emoțional. ”Există un cumul de factori care influențează copiii din toate părțile.

De aceea părinții trebuie să fie atenți la ceea ce transmit copiilor și la felul în care transmit. Țelul lor ar trebui să fie să ajute ca acel copil să se transforme într-un adult echilibrat și împlinit”, spune psihologul.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică