cum să faci din vizita copilului la stomatolog o reușită - sfaturi de la medicii dentvisage

Copiii ar trebui învățați cu vizitele la stomatolog încă de când le apar dințișorii de lapte. Dacă sunt expuși de mici mediului dintr-un cabinet stomatologic teama de dentist se va diminua considerabil în anii următori, iar controalele stomatologice nu vor mai fi privite ca un fel de sperietoare. Dar nu este atât de simplu să obișnuim un copil cu scaunul stomatologic. Necesită timp și un plan. La clinica DentVisage lucrează medici specializați în stomatologie pediatrică, care vor ști exact cum să se comporte cu micii pacienți.

Vârsta primului control
Cu cât copiii sunt aduși mai devreme la stomatolog, cu atât teama lor va fi mai mică. Vârsta optimă pentru primul control este în jurul a 2 ani, 2 ani și jumătate. ”Atunci sunt încă mici iar întâlnirea cu stomatologul poate fi făcută sub formă de joacă. Dacă se vine prima dată după vârsta de 5 ani lucrurile devin mai dificile, deoarece copilul deja cunoaște sentimentul de teamă și va colabora mult mai greu, va trebui convins. Oricum, la prima vizită se va face doar un consult, ne împrietenim, povestim, copilul capătă încredere în stomatolog”, spune unul din medicii stomatologi pediatri de la DentVisage.

cum să faci din vizita copilului la stomatolog o reușită - sfaturi de la medicii dentvisage

Pentru ca reușita unui prim consult să fie garantată, cel mic ar fi bine să ajungă în cabinet însoțit de o persoană în care are cea mai mare încredere. Astfel, va ști că este protejat și nu i se va întâmpla nimic rău. Pentru o mai mare încredere copilul își poate lua cu el jucăria preferată. ”Înainte de consult este bine ca micuțul pacient să fie pregătit. Să i se spună unde va merge, ce se va întâmpla acolo. Medicul stomatolog să îi fie prezentat ca pe un prieten, cineva care are grijă ca dințișorii lui să fie puternici și sănătoși”, sfătuiește medicul stomatolog.

Pentru o primă vizită la stomatolog sau chiar și pentru următoarele, cel care însoțește copilul în cabinet trebuie să se înarmeze cu răbdare și cu timp, pentru că legătura între medic și copil nu trebuie grăbită și nici copilul agitat, pentru că astfel va apărea refuzul. Și părinții trebuie să fie liniștiți, pentru că anxietatea lor se va transmite micuțului și astfel va resimți repulsie față de tot ceea ce se întâmplă la stomatolog.

cum să faci din vizita copilului la stomatolog o reușită - sfaturi de la medicii dentvisage
La DentVisage este creat un mediu prietenos pentru copii

La DentVisage se face inhalosedare
Pentru copiii care au neapărată nevoie de tratarea unui dinte dar sunt agitați și nu cooperează există totuși o soluție- inhalosedarea. La DentVisage este posibil acest lucru atât pentru copii, cât și pentru pacienții anxioși. ”Inhalosedarea cu protoxidul de azot (funny gas), reprezintă metoda de sedare conștientă care induce pacientului/ copilului o stare de relaxare și cooperare. Aceasta permite păstrarea căilor respiratorii deschise iar copilul poate comunica ușor cu cei din jurul lui. Nu este o metodă care adoarme pacientul, în niciun caz, și este absolut sigură. Beneficiile sedării cu protoxid de azot se regăsesc și în tratamentul adulților anxioși, aceștia putând beneficia cu succes de un tratament dentar fără teamă și în condiții optime de cooperare”, explică stomatologul pediatru de la DentVisage.

Soluții pentru dinții cariați
Medicii de la DentVisage au o soluție extraordinară pentru dințișorii de lapte cariați. Și aceștia trebuie tratați, chiar dacă sunt temporari. ”Se fac niște coronițe pedodontice fizionomice. Acest tip de tratament reprezintă un suport extraordinar în tratarea dinților afectați de carii din diverse motive. Redau dinților culoarea naturală și aspectul anatomic, dar cel mai important, mențin dintele temporar până când va cădea și va fi înlocuit de cel permanent. Această tehnică este foarte utilă și aplicată cu succes și dinților permanenți, tineri, abia ieșiți”, explică medicul stomatolog.

Ultima oră

Comentariul meu