kovesi după ce a aflat noile acuzații - ’’sunt fabulații. nu am comis nici una dintre acele fapte’’

Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat joi după ce a fost învinuită într-un nou dosar care îi vizează pe Lucian Onea și Mircea Negulescu, că noile acuzații sunt fabulații și că ea nu a comis niciuna dintre fapte.

„Am contestat această activitate pentru că nu am fost citată legală, nu mi s-a respectat niciunul dintre drepturi. Spun că nu am comis niciuna din aceste fapte. Sunt fabulații pe care eu mă străduiesc să le clarific cât mai repede posibil. Nu pot să mă apăr pe un proces verbal de aducere la cunoștință a unei învinuiri”, a declarat Laura Codruța Kovesi.
Întrebată dacă este sigură că Inspecția de anchetare a magistraților nu are dovezi împotriva sa, Kovesi susține: „Câtă vreme nu a făcut niciun lucru”.
Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare în dosarul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești.
Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă, iar Lucian Onea, pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă.
În fapt, cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.
Cei doi, alături de alți procurori din cadrul DNA Ploiești, sunt acuzați și de constituire de grup infracțional organizat.

Ultima oră

Comentariul meu