Chiriile din Sibiu au explodat în ultimii cinci ani – Cu cât se dă o garsonieră în 2019
FOTO arhivă

Cei care vor să se mute în chirie la Sibiu ar trebui să caute și să se documenteze cu mult timp înainte. În plus, să aibă neapărat ceva bani puși deoparte, fiindcă, în ultimii cinci ani, prețurile au crescut considerabil. Dacă în 2014 găseam garsoniere și la 100 de euro, acum s-au dublat cifrele. Ba mai mult, unele se găsesc chiar și la 400 de euro.

Garsoniere „înghesuite” la prețuri exorbitante
Proprietarii de garsoniere și agenții imobiliari profită de disperarea oamenilor care își caută o chirie, astfel că umflă prețurile cât se poate de mult. Dacă în urmă cu 5 ani am fi găsit o garsonieră la 90-100 de euro, astăzi prețurile pornesc de la 140, iar asta la periferia orașului. În plus, condițiile lasă și ele de dorit.
În zona centrală, o garsonieră poate fi închiriată chiar de la 350 de euro în sus.
Chiriile din Sibiu au explodat în ultimii cinci ani – Cu cât se dă o garsonieră în 2019O garsonieră nouă în zona Turnișor se închiriază cu 250 de euro, iar una în zona Alba Iulia costă 235 de euro.

Apartamentele cu două camere – prețuri până la 700 de euro
Dacă vă gândiți să vă mutați în chirie într-un apartament cu două camere, trebuie să știți că este posibil să găsiți și locuințe bune la prețuri decente. De exemplu, la 200 de euro, aveți varianta Ștrand sau Terezian.
Chiriile din Sibiu au explodat în ultimii cinci ani – Cu cât se dă o garsonieră în 2019Odată ce bugetul viitorilor chiriași se mărește, intervin și chiriile mai scumpe. De exemplu, în zona Nicolae Bălcescu, prețul unei chirii ajunge la 699 de euro. În același timp, pe strada Ggeorge Coșbuc, un apartament cu două camere se închiriază la 650 de euro.
Chiriile din Sibiu au explodat în ultimii cinci ani – Cu cât se dă o garsonieră în 2019Proprietarii apartamentelor cu trei camere promit lux garantat
Apartamentele cu trei camere din Sibiu ajung să coste, pentru închiriere, și 1.500 de euro pe lună. Prețurile pornesc însă și de la 280-300 de euro, în zone precum Ștrand, Cireșica, Terezian sau Mihai Viteazul.
Chiriile din Sibiu au explodat în ultimii cinci ani – Cu cât se dă o garsonieră în 2019Chiriile din Sibiu au explodat în ultimii cinci ani – Cu cât se dă o garsonieră în 2019Agenții imobiliari au explicat de ce chiriile s-au scumpit atât de mult în ultimii ani. Ei motivează că totul e din cauza sibienilor care așteaptă ca prețul apartamentelor de vânzare să mai scadă, motiv pentru care mai rămân ceva vreme în chirie. Și cum toată lumea se înghesuie la garsoniere și apartamente cu două camere, prețurile se măresc pe zi ce trece.

Sursa foto: Captură ecran OLX

Ultima oră

Comentariul meu