Topul orașelor poluate din România - La Sibiu lucrurile stau bine

Sibiul se află undeva la mijloc în topul celor mai poluate orașe din România. Dintr-o listă în care Iașiul ocupă locul 1, iar Constanța ultimul loc, 22, Sibiul se poziționează pe locul 11.

Topul este organizat pe baza punctajelor obținute de fiecare oraș în parte, în anul 2018. Sibiul are un punctaj anual de 16,1. Cele mai poluate luni din 2018 se pare că au fost aprilie și ianuarie, iar cele mai curate au fost iulie și mai. Conform rapoartelor IQAir Air Visual, poluare în Sibiu este considerată ca fiind moderată.

Topul orașelor poluate din România - La Sibiu lucrurile stau bineCel mai poluat oraș din țara noastră nu este Bucureștiul, așa cum am tinde cu toții să credem, ci Iași. Următoarele două orașe poluate sunt Cluj-Napoca și Brașov. La polul opus se află Constanța, Brăila și Galați.

Topul orașelor poluate din România - La Sibiu lucrurile stau bine

Topul orașelor poluate din România - La Sibiu lucrurile stau binePotrivit airvisual.com, în lume, România se clasează pe locul 37, în topul celor mai poluate țări. Islanda este însă cea mai curată țară de pe Glob.
În ceea ce priveşte clasamentul la nivel global, acesta este dominat de localităţi din India, China şi Pakistan. Potrivit datelor oficiale, în toată lumea, peste 6,5 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor asociate poluării. 25.000 dintre ei sunt din România.

Ultima oră

Comentariul meu