Grădinița, obligatorie de la vârsta de cinci ani în România - Ce spune Andronescu
FOTO arhivă

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a anunțat că în sistemul de învățământ este posibil să aibă loc câteva schimbări semnificative. Este vorba, mai ales, despre scoaterea evaluării naționale la clasa a VIII-a, dar și despre faptul că grădinița ar putea deveni obligatorie.

Micuții de 5 ani ar putea fi obligați să meargă la grădiniță, potrivit Ecaterinei Andronescu. Așadar, învățământul obligatoriu ar putea să înceapă de la cinci ani și să se termine în clasa a XII-a, conform unui proiect care modifică Legea Educației și care se află miercuri la vot decisiv pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului.

„Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabilește obligativitatea ultimelor două grupe la grădință – grupa mijlocie și grupa mare – și ultimii doi ani de liceu, începând din anul 2020. Anul acesta va trebui să pregătim preluarea, la început de ciclu și la sfârșit de ciclu, în învățământul obligatoriu”, a declarat Andronescu, marti, la Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, din Camera Deputatilor.

Ministrul a susținut și că au loc „dezbateri publice” cu directorii de școli să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a „se mai justifică”.
Sursa: ziare.com

Ultima oră

Comentariul meu