cinci medici reținuți în neamț pentru luare de mită

Un nou caz de corupţie zguduie sistemul medical din România. Cinci din cei şase medicii ortopezi de la Spitalul Judeţean Neamţ au fost reţinuţi de poliție pentru luare de mită.

Nimeni nu a mai intrat în Secţia de Ortopedie a spitalului din Neamț, preţ de câteva ore. Jandarmii au stat de pază la uşi, în vreme ce cabinetele medicilor erau controlate. Şi cabinetul de ortopedie din policlinică a fost verificat. Percheziţii s-au făcut şi la domiciliul suspecţilor.
”Am inteles ca sunt luate in considerare bunuri necuvenite şi s-a invocat mita”, a spus Alexandru Juncu, director medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.
Cinci medici au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi duşi la audieri. Sunt acuzaţi că au luat mită pentru dosare de pensionare anticipată, dar şi pentru operaţii.
Vorbim de patru medici ortopezi, după Secţia de Ortopedie şi un coleg din Policlinică, care făcea partea de ortopedie din ambulatoriul de specialitate.
Printre ei se numără şi Florică Guţu, un medic ortoped care a mai avut probleme cu legea. În 2015, el a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare, tot pentru luare de mită. După ce şi-a ispăşit pedeapsa, a primit a doua şansă. Culmea, a fost angajat, din nou, la spitalul Judeţean Neamţ, adică tot în locul unde a comis infracţiunea.
Percheziţiile au dat peste cap activitatea medicală. Pacienţii sunt trataţi, deocamdată, doar de doi medici ortopezi. Iar managerul spitalului caută soluţii, astfel încât să nu fie nevoit să închidă secţia.

Ultima oră

Comentariul meu