video școlile caragiale și ferdinand se vor extinde - fodor: „nu mai vrem să fie ore de după amiază la sibiu”
FOTO arhivă/ Școala I. L. Caragiale

Astrid Fodor, primarul Sibiului, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că încă două școli din Sibiu se vor extinde. Este vorba de Ion Luca Caragiale și Regele Ferdinand.

Scopul extinderii tuturor școlilor din municipiu este acela de a înlătura orele de după masă. În așa fel, toți elevii vor avea cursuri doar de dimineață, deoarece vor fi suficiente săli.
„Noi ne-am propus să extindem toate școlile ca să înlăturăm orele de după masă. La Liceul Regina Maria se term lucrările. Iar la liceul de Artă se lucrează. Continuăm studiile de fezabilitate, vom investi mult în învățământ, comparativ cu anul 2015”, spune primarul Fodor.

Primarul Fodor spune că dacă municipalitatea nu va primi fonduri europene, extinderea celor două școli se va face din bugetul local.
„Școala 16 (n.r.: Ion Luca Caragiale) e pe lista de rezervă. Noi am prevăzut să începem proiectarea tehnică. Poate până se termină proiectarea, noi vom fi selectați și vom lua o decizie în funcție de ce informații primim de la ADR Centru. Dacă nu, aceste școli se vor extinde din resursele bugetului local. Nu putem continua învățământul în două schimburi”, mai spune Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu