video - csu a fost (ca totdeauna) peste ’’u’’ - tamulis ne-a adus o victorie magnifică la cluj!

Meciul de la Cluj și-a respectat pe deplin statutul de derby al campionatului. Sibiul a jucat de la egal la egal cu ’’U’’, dar ultimul sfert a fost FABULOS. CSU s-a impus cu 88-89 (28-22, 11-27, 27-18, 22-22) și rămâne lider la zi în campionatul național. Tamulis (foto) a fost cel mai bun om de pe teren, cu 35 de puncte marcate.

Clujenii au început mai bine meciul și au încheiat primul sfert cu șase puncte pe tabelă. Sfertul doi a fost de departe al Sibiului. Tamulis&co au marcat 27 de puncte, în timp ce gazdele au punctat doar de 11 ori, la pauza mare CSU având un avans de 10 puncte, scor 39-49. Sfertul trei a adus o revenire pentru Dykes și ai săi și s-a intrat aproape cap la cap în ultimele zece minute. Tamulis a jucat din nou extraordinar, iar Pratt a fost ’’AS’’ la recuperări. Clujul a remontat toată diferența cu două minute înainte de finele meciului, dar CSU a revenit la conducere pe tabelă. Cu 31 de secunde rămase de disputat, Dykes a beneficiat de două libere. Americanul a ratat ambele aruncări, dar Tamulis s-a dezechilibrat cinci secunde mai târziu și gazdele au reintrat în posesie, scorul fiind 81-84.
Pratt face fault la același Dykes, iar clujeanul marchează doar una din cele două libere. A venit apoi rândul lui Falker să meargă la linia de libere, dar le ratează pe ambele, însă tot el prinde mingea și cu 17 secunde rămase din joc jucătorul lui Fleșeriu are din nou două libere. Scorul se face 82-85 și din nou Pratt face fault la Dykes, Clujul având două libere când tabela mai arăta 13 secunde rămase de jucat. A marcat una și scorul s-a făcut 83-85. Philmore a ieșit la rampă la aruncările libere și ne-a băgat în buzunar o victorie prețioasă și meciul s-a terminat 88-89.

CSU Sibiu:
Tohătan 4, Hardy 8, Falker 9, Pratt 5, Tamulis 35, Dragoste 2, Cooper 10, Philmore 16

Ultima oră

Comentariul meu