video camerele video pentru summit folosite pentru amendarea șoferilor și a celor care aruncă gunoiul pe jos

SUMMIT-ul UE de la Sibiu va fi cel mai bine păzit eveniment din istoria orașului. Zeci de camere video de ultimă generație vor fi instalate în zonele centrale și pe arterele pe care vor circula șefii de stat și de guverne. Dar, după SUMMIT camerele vor fi folosite de primăria Sibiu pentru a-i ”spiona„ pe cei care încalcă legea.

Primarul Astrid Fodor a anunțat că s-a semnat contractul de achiziție pentru camerele video, care până la final au costat mai puțin decât se preconizase. ”am semnat contractul, o să fie instalate. În proiectul inițial prețul era de 16 milioane de lei, dar după licitație s-a ajuns la 12 milioane de lei. 10 milioane vin de la Guvern iar 2 milioane de lei sunt suportate din bugetul nostru”, a declarat primarul

Camerele vor fi montate în toată zona centrală a orașului- Piața Mare, piața Mică, Piața Huet, strada Cetății, dar și pe Alba Iulia, Calea Dumbrăvii și alte bulevarde pe care vor circula șefii de stat și de guverne care vor vei la Sibiu în 9 mai.

După SUMMIT însă camerele vor fi folosite de Primăria Sibiu. ”Probabil vor fi monitorizate de Poliția Locală. Încercăm să le dăm o utilitate. De exemplu, vom vedea când cineva aruncă gunoiul pe lângă tomberon, așa că vom putea acționa imediat și persoana va fi identificată. La fel, șoferii care parchează neregulamentar vor fi identificați mai ușor și sancționați”, spune Astrid Fodor.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu