trei șoferi băuți au căzut în ”plasa” polițiștilor în weekend în sibiu
Foto Arhivă

Finalul de săptămână a fost plin pentru polițiștii de la rutieră. Au avut de întocmit dosare penale pentru șoferii prinși băuți la volan. 

La data de 01 martie, în jurul orei 19,00, pe raza localității Scoreiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 54 de ani.
În urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.
Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 02 martie, în jurul orei 02,00, în municipiul Sibiu, Piața Unirii, polițiștii sibieni au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 46 de ani, a cărui concentrație de alcool în aerul expirat afișată de aparatul etilotest a fost de 0,50 mg/l.
Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Tot sub influența alcoolului a fost identificat o oră mai târziu, în jurul orei 03,00, de această dată pe Șoseaua Sibiului, la intrarea în municipiul Sibiu dinspre Șelimbăr, un sibian în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism având o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, s-a întocmit dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu