Sibiancă furată în timp ce era pe masa de operație. S-a întâmplat la Spitalul Județean Sibiu

O sibiancă operată în Secția Ortopedie din Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, s-a trezit că i s-a furat telefonul și banii în timp ce se afla pe masa de operație. Femeia avea telefonul și banii în husa telefonului, când a venit brancardierul să o transporte din salon, spre sala de operație. După ce brancardierul i-a spus să lase telefonul și banii în salon, la o altă pacientă, femeia a fost dusă în sala de operație. Când a revenit în salon și a cerut telefonul colegei de salon, i s-a spus că un bărbat deja i-a luat telefonul și banii, pretinzând în mod fals că i-ar fi rudă. Familia șocată a făcut deja plângere la Poliție. Îl acuză pe brancardier că ar fi complice cu hoţul. Directorul spitalului recunoaște că nu este primul pacient furat, în timp ce se află sub tratament.

S-a dus să se opereze la picior și a rămas și fără telefon și fără bani
Fiul sibiencei care a fost furată în timp ce era operată la Ortopedie, a contactat redacția noastră, șocat, de cele întâmplate. Omul se află la muncă în Germania și nu poate înțelege cum un bolnav se duce într-un spital din România să se facă bine și vine acasă fără obiecte personale, care îi sunt furate în timp ce se află la tratament. „S-a întâmplat în spital, la Ortopedie. Și-a rupt piciorul acum o săptămână, au ţinut-o în spital şi au dus-o azi-dimineaţă (vineri n.r.) să o opereze. Când au dus-o să o opereze, ea și-a luat telefonul cu ea. Brancardierul care a dus-o ea spus, doamnă, lăsați telefonul în salon. Îl lăsăm la colega dumneavoastră, o femeie mai în vârstă care era și ea în spital. Ea a lăsat telefonul acolo și s-a dus în sala de operație. Când a ieșit din sala de operație, cumnata mea o aștepta. Maică-mea cum era amețită după operație, după vreo oră și-a dat seama de telefon şi a zis, să îmi dea telefonul că l-am lăsat la doamna aceea. Doamna aceea i-a spus, doamnă, dar după ce v-ați dus cu targa, după nici 20 de minute, o jumătate de oră, a venit un domn și mi-a cerut telefonul şi a zis, am venit să iau telefonul că sunt din partea doamnei. Deci, asta se numește furt”, a declarat pentru Oradesibiu.ro, fiul bolnavei furate. Acesta îl bănuieşte pe brancardierul care i-a dus mama în sala de operaţie, că ar fi complice la furtul telefonului. „Tipul acela care a venit nu avea de unde să știe că doamna respectivă are telefonul mamei mele. În salon era doar acea femeie. Eu gândesc că brancardierul a sunat pe cineva efectiv și i-a zis du-te la salonul acela, la femeia respectivă și ia-i telefonul, pentru că altcineva nu știa”, spune fiul pacientei.

Fiul femeii furate în timp ce era operată: „Înţelegeam dacă era în autobuz, nu în spital!”
Şocat de cele întâmplate mamei sale, acasă, în cel mai mare spital public din Sibiu, fiul pacientei explică că acel telefon care costa 500 de euro, era un cadou dat acesteia, tocmai ca să poată ţină mai uşor legătura cu ea. Omul nu poate accepta că în România, un pacient poate fi furat în timp ce este operat. „E sub orice critică! Nu contează neapărat suma de 500 de euro, este un cadou din partea mea, tocmai ca să țin legătura cu ei, ca să îi pot vedea pe cameră. Nu neapărat 500 de euro, ci fapta în sine. Adică, înțelegeam dacă era în autobuz, dacă era în tren, dar asta nu pot să accept. (…) După toată povestea cu piciorul rupt, acum şi cu telefonul, vine una după alta, nu este OK”, arată fiul pacientei.

Plângere la Poliţie. Nu este primul furt anchetat în spital
Familia pacientei a făcut plângere, sâmbătă, la Poliţie. Aşa au aflat că nu este prima dată când Poliţia anchetează un furt în Secţia de Ortopedie. Surse din spital au declarat pentru Oradesibiu.ro, că la finalul săptămânii trecute, poliţiştii au fost prezenţi şi la Nefrologie, pentru a lămuri un alt furt, la un alt pacient internat în spital.

Directorul Spitalului Judeţean: Sunt furturi în spital. Am pus afişe cu mesajul „atenţie la buzunare”
Contactat de Ora de Sibiu, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea recunoaşte că se fură din spital, de la pacienţi. Problema este că aceste furturi nu se pot preveni încă şi că, de multe ori, hoţii scapă nefiind prinşi nici de poliţişti. „Familia să facă o plângere la Poliţie şi la noi. Sunt persoane care vin şi susţin că vin cu un bolnav şi nu ai ce să le faci. Sunt furturi în spital”, a declarat Cornel Benchea. Întrebat dacă poliţiştii reuşesc să prindă hoţii pacienţilor din spital, directorul spitalului spune că, „în foarte puţine cazuri”. Benchea spune că există afişe cu mesajul „atenţie la buzunare”, dar oamenii când sunt bolnavi, sunt prea suferinzi şi preocupaţi de sănătate, nu de bunurile cu care vin în spital.

Metode de furt în spital: hoţii se dau pacienţi închipuiţi sau rude ale unor bolnavi
Este foarte simplu pentru un hoţ să fure din spitalul sibian. În primul rând, trece uşor de orice portar. Se dă drept ori bolnav, ori ruda unui bolnav internat. Nimeni nu poate opri un om să nu intre în Urgenţă, dacă el susţine că îi este foarte rău. Tot aşa nu se prea pot opri falşii pacienţi, adică hoţii, să intre în secţiile spitalului, dacă ei susţin că merg la un medic anume pentru investigaţii sau sunt rudele cuiva internat. Hoţii profită şi de faptul că nu există camere de vedere în saloane. Cei păgubiţi cer instalarea unor asemenea sisteme de supraveghere video, însă pe de altă parte în saloane sunt oameni bolnavi, unii poate în stare gravă, care sunt supuşi la diverse manevre medicale şi care nu doresc nicicum ca să li se încalce intimitatea şi să existe imagini video cu ei în pijamale sau fără, în timpul tratamentului din spital.

Ultima oră

Comentariul meu