Hoții, ca la ei acasă în spitalele din Sibiu - Zeci de furturi în 2018
FOTO arhivă

Nu mai puțin de 45 de furturi din unitățile medicale din Sibiu au avut loc în anul 2018. Autoritățile par a fi depășite de situație, deoarece hoții nu pot fi depistați, din cauză că nu există camere de supraveghere în saloane, iar făptașii umblă ca la ei acasă prin spital, spunând că sunt rude ale pacienților.

45 de furturi în 2018
Potrivit polițiștilor, în anul precedent, 45 de furturi de acest gen au avut loc în spitalele din Sibiu.
„Pe raza municipiului Sibiu, au fost înregistrate 45 de furturi din unitățile medicale, în anul 2018. Se fac cercetări pentru identificarea autorilor și aplicarea măsurilor legale care se impun”, transmite Elena Wetler, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
În ceea ce privește situația pe 2019, de la începutul anului și până în prezent, deja au fost nouă cazuri de furt semnalate la Poliție.
Ultimul furt a avut loc chiar vineri, pe Secția de Ortopedia a Spitalului Județean. Atunci, unei sibience i-a fost furat telefon mobil, dar și banii, în timp ce se afla în operație.

Directorul Spitalului Judeţean: Sunt furturi în spital. Am pus afişe cu mesajul „atenţie la buzunare”
Contactat de Ora de Sibiu, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea recunoaşte că se fură din spital, de la pacienţi. Problema este că aceste furturi nu se pot preveni încă şi că, de multe ori, hoţii scapă nefiind prinşi nici de poliţişti. „Familia să facă o plângere la Poliţie şi la noi. Sunt persoane care vin şi susţin că vin cu un bolnav şi nu ai ce să le faci. Sunt furturi în spital”, a declarat Cornel Benchea. Întrebat dacă poliţiştii reuşesc să prindă hoţii pacienţilor din spital, directorul spitalului spune că, „în foarte puţine cazuri”. Benchea spune că există afişe cu mesajul „atenţie la buzunare”, dar oamenii când sunt bolnavi, sunt prea suferinzi şi preocupaţi de sănătate, nu de bunurile cu care vin în spital.

Metode de furt în spital: hoţii se dau pacienţi închipuiţi sau rude ale unor bolnavi
Este foarte simplu pentru un hoţ să fure din spitalul sibian. În primul rând, trece uşor de orice portar. Se dă drept ori bolnav, ori ruda unui bolnav internat. Nimeni nu poate opri un om să nu intre în Urgenţă, dacă el susţine că îi este foarte rău. Tot aşa nu se prea pot opri falşii pacienţi, adică hoţii, să intre în secţiile spitalului, dacă ei susţin că merg la un medic anume pentru investigaţii sau sunt rudele cuiva internat. Hoţii profită şi de faptul că nu există camere de vedere în saloane. Cei păgubiţi cer instalarea unor asemenea sisteme de supraveghere video, însă pe de altă parte în saloane sunt oameni bolnavi, unii poate în stare gravă, care sunt supuşi la diverse manevre medicale şi care nu doresc nicicum ca să li se încalce intimitatea şi să existe imagini video cu ei în pijamale sau fără, în timpul tratamentului din spital. CITEȘTE AICI MAI MULTE DESPRE CAZUL FEMEII

Ultima oră