părinții și elevii sibieni se revoltă în mediul on-line – nu sunt de acord să se facă școală sâmbăta
FOTO arhivă

În urma anunțului referitor la vacanța pe care elevii și studenții din Sibiu o vor avea în perioada Summit-ului și a recuperării cursurilor în zilele de sâmbătă, atât părinții, cât și copiii s-au arătat revoltați. Părinții spun că nu își vor lăsa copiii să se prezinte la ore, motivând că nu li se pare corect ca odraslele lor să aibă de suferit din cauza Summitului UE.

Mulți și-au exprimat nemulțumirile în mediul on-line, imediat la aflarea veștii. Dacă pentru un moment copiii au fost fericiți că au o săptămână de vacanță în plus, acum însă, când știu că orele pierdute vor trebui recuperate sâmbătă, spun că nu li se pare corect să sufere ei din cauza Summit-ului UE ce va avea loc în luna mai.

„De ce să sufere copiii noștri pentru asta? Nu sunt de acord”, „Ce treabă are școala cu Summit-ul? Chinuie copiii…” sau „E bătaie de joc. Copiii ăștia chiar nici weekend să nu mai aibă?” sunt doar câteva dintre comentariile părinților din online.

Un tătic din Sibiu a pus problema altfel, motivând că nu i se pare corect ca elevii sibieni să recupereze cursurile, iar cei din București să aibă mereu zile libere atunci când ninge afară. „Cei din București, când vor recupera săptămânile libere date de Primărie în ultimii doi ani pe motiv de ger? La minus 12 grade ei închideau școlile, iar cei din Sibiu făceau școală și la minus 25”, spune Ioan-Daniel.

O altă mămică spune că unii copii practică sporturi de performanță și nu își permit să piardă concursurile organizate în weekend. „V-ați întrebat de situația copiilor care fac un sport de performanță? Copiii aceștia au tabelul de concursuri stabilite încă din luna ianuarie, iar concursurile se desfășoară în weekend”, spune Monika.

Nici elevii nu au ezitat să își spună nemulțumirile. „Cine credeți că vine sâmbătă? Mergeți voi!” sau „Să stați liniștiți până când veți vedea pe cineva sâmbăta la școală” sunt unele dintre comentarii.

În 2 martie, prima sâmbătă în care cursurile trebuiau recuperate, în grădinițele, școlile și liceele din Sibiu a suflat vântul. Mulți părinți nu fost de acord cu schimbarea programului, astfel că nu și-au lăsat copiii să se prezinte la ore. VEZI AICI CE GRĂDINIȚE ȘI ȘCOLI AU FOST GOALE SÂMBĂTĂ

Luni, la Inspectoratul Școlar, sindicatele vor discuta cum se poate schimba decizia, în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită.

Ultima oră

Comentariul meu