ce pățesc elevii sibieni care nu merg sâmbătă la școală
FOTO arhivă

Vacanța impusă de SUMMIT elevilor în perioada 6- 10 mai pică bine pentru copii, dar faptul că recuperează orele cinci sâmbete la rând nu mai e chiar plăcut. Mai mult de atât, este foarte posibil ca mulți dintre elevi să lipsească în aceste sâmbete. 

PROGRAMUL GRĂDINIȚELOR ÎN PERIOADA 6- 10 MAI 

Dacă într-o zi obișnuită de cursuri elevii lipsesc de la ore se aleg cu absență în catalog. Dacă însă nu merg la școală în aceste cinci sâmbete, decizia este a profesorului dacă notează absența sau nu.

VEZI AICI PROGRAMUL DE RECUPERARE AL ORELOR 

”Acest lucru se stabilește la nivelul consiliului fiecărei unități școlare. Dacă de exemplu sunt elevi care vin cu naveta, iar autobuzul nu circulă sâmbătă și nu au cu ce veni, atunci profesorul poate alege să nu pună absența. Decizia se ia la fiecare școală și în funcție de fiecare situație în parte”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. „…atunci profesorul poate alege să nu pună absența. Decizia se ia la fiecare școală și în funcție de fiecare situație în parte”… prostia atinge in Romania in ultima vreme culmi nebanuite…. Asta nu suna putin a discriminare (unii sunt iertati, dar altii nu) ?!?