S-a scumpit intrarea în Muzeul ASTRA; Ponturi ca să ieşi mai ieftin

Vizitatorii care doresc să se bucure de cel mai mare muzeu în aer liber din România, cel din Dumbrava Sibiului, trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunare. Cei care doresc să îşi facă botezul sau nunta în muzeu, să se aştepte la tarife majorate. Amatorii de imagini senzaţionale suprinse cu drona, trebuie să plătească cei mai mulţi bani: 2.000 de lei pe oră.

Cât trebuie să plăteşti ca să mergi în Muzeul ASTRA 

Unul din cele mai vizitate muzee din România, Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale ASTRA – Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi-a diversificat oferta culturală în ultimii ani şi este gazda la tot mai multe evenimente gastronomice, interactive, culturale şi nu numai. Creşterea calităţii şi a interesului vizitatorilor vine la pachet cu preţuri mai mari. Cel mai scump bilet de intrare, este pentru un adult, de 25 de lei, faţă de 17 lei cât era înainte. Elevii şi studenţii plătesc şi ei bilete cu preţ dublu, de 7 lei, faţă de 3,5 lei. Un pensionar plăteşte în acest an 12 lei, cu doi lei mai mult faţă de anul trecut.

Ponturi ca să ieşi mai ieftin

Dacă vrei să plăteşti mai puţin la muzeu, încearcă să mergi să vizitezi în grup. Spre exemplu, un pensionar care face parte dintr-un grup mai mare de 20 de persoane, va achita 10 lei. Şi studenţii şi elevii care merg cu grupul plătesc 5 lei de persoană. Un avantaj pentru cei care preferă să se relaxeze duminicile în muzeu, sunt abonamentele anuale. Plăteşti o singură dată şi poţi intra de câte ori vrei. Un abonament anual familial unic, valabil pentru toate unităţle muzeale ale complexului (părinţi şi copii până la vârsta de 14 ani) costă din acest an, 150 de lei pe an, faţă de 80 de lei pe an, cât era până acum, adică aproape s-a dublat. Acest abonament este unul foarte avantajos. Spre exemplu dacă un adult vrea să îşi facă singur un abonament anual, valabil pentru toate unităţile ASTRA, va achita în acest an 100 de lei, cu 40 de lei mai mult faţă de anul trecut. Dacã este vorba de un pensionar cu pensie mai mică de 1.300 de lei sau un angajat cu salariu minim pe economie, atunci abonamentul anual individual este de 50 de lei pe an.
Abonamentul anual individual elevi şi studenţi, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului este de 35 de lei, faţă de 20 de lei pe an cât era, deci şi acesta aproape s-a dublat.

Cununia sau botezul la muzeu se scumpesc 

Cine doreşte să se cunune sau să îşi facă botezul în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului să se aştepte la cheltuieli mai mari din acest an. Taxa de fotografiere şi filmare în muzeu pentru persoane fizice (cununii, botezuri şi alte manifestări ocazionale) este de 300 de lei pe oră. Până acum era taxă filmare în muzeul persoane fizice 200 de lei pe zi, taxă fotografiere, 200 de lei, aparat, pe zi. Taxa de organizare cununii, botezuri la biserica Dretea este din acest an de 200 de lei, cu 50 de lei mai mult faţă de cât era.

Filmatul în muzeu are cele mai scumpe taxe

Interpreţii de folclor trebuie să plătească o taxă de filmare în muzeu de 300 de lei pe zi. Taxa de filmare în muzeu pentru studiouri de TV, profesionişti este de 1.000 de lei pe oră. Cine vrea să filmeze cu drona în muzeu, e liber să o facă, dar trebuie să scoată din buzunar, 2.000 de lei pe oră.

Cel mai ieftin bilet de intrare în muzeu: 2 lei

Elevii şi studenţii care vor să vadă doar o expoziţie în pavilion vor plăti doar 2 lei. Pentru acelaşi lucru, restul vizitatorilor achită 5 lei.

Taxe nemodificate

O serie de taxe au rămas la fel în Muzeul în aer liber. Spre exemplu, dacă vreţi un ghidaj în limba română pentru un grup, plătiţi 150 de lei pe oră. Turiştii plătesc la fel ca şi în alţi ani pentru cazarea în vila Diana, adică preţuri între 25 şi 50 de lei, pe noapte, de persoană. Cine vrea să fie plimbat cu trăsura, achită taxe cuprinse între 30 de lei pentru jumătate de oră şi 200 de lei, pe oră, dacă se află într-o trăsură albă. Cine vrea să îşi organizeze cununia sau botezul în biserica Bezded, va achia ca şi până acum, 100 de lei. În cazul în care va mai ninge, amatorii de plimbări cu sania, trebuie să plătească ca şi în anii trecuţi, 30 de lei, pentru 30 de minute.

Ultima oră