usr va sesiza autoritatea electorală permanentă, dacă nu se fac secţii de vot în cartierul arhitecţilor
FOTO arhivă

Filiala Judeţeană Sibiu a Uniunii Salvaţi România (USR) a anunţat azi, că dacă Primăria Oraşului Cisnădie nu amenajează două secţii de vot pentru sibienii din Cartierul Arhitecţilor, atunci va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în acest sens. Deocamdată, USR aşteaptă răspuns favorabil de la Primăria Cisnădie.

Primăria Cisnădie ar trebui să răspundă până în 7 martie

Dacă nu reuşesc să-l convingă pe primarul de la Cisnădie să amenajeze secţii de vot în Cartierul Arhitecţilor, cei din USR vor cere ajutorul AEP. „Mai există o cale legală. Aşteptăm efectiv hârtia scrisă cu cele două adrese, pentru că întrebarea nu este foarte complicată pentru primărie. Nu am primit răspunsul scris. În 7 februarie a fost depusă prima solicitare pentru această informaţie. Am revenit cu o adresă ca să nu o mai lungim, ar mai fi cam zece zile, maxim de aşteptat, acesta este termenul. Iar următorul pas va fi sesizarea AEP”, a declarat vicepreşedintele USR, Rodica Velţan.

Primăria a dat un răspuns „evaziv” USR, spune liderul filialei

Preşedintele filialei judeţene a USR Sibiu, Adrian Echert, spune că Primăria Cisnădie le-ar fi dat un răspuns „evaziv”, care nu clarifică dacă tinerii din Cartierul Arhitecţilor vor putea vota aproape de casă sau nu. „Un răspuns evaziv a existat al Primăriei. A fost ceva de genul că există două secţii de vot pentru Cartierul Arhitecţilor, pe raza UAT-ului Cisnădie. UAT-ul Cisnădie implică şi Cartierul Arhitecţilor şi oraşul vechi, Cisnădie. Ceea ce nu a fost deloc edificator pentru ceea ce am întrebat noi”, spune Adrian Echert.

Cartierul Arhitecţilor o miză de câteva mii de voturi

Întrebat ce interes are USR Sibiu atât de mare, ca să se facă secţii de vot în Cartierul Arhitecţilor, unde majoritatea locuitorilor sunt tineri, Adrian Echert spune că mulţi din cei de acolo reprezintă posibili votanţi, însă principala problemă este distanţa prea mare de acasă până la cea mai apropiată secţie de votare. „Marea majoritate din cartierul respectiv sunt tineri, sunt într-adevăr în targetul nostru, dar nu asta e motivaţia principală. Sunt peste 4.000 de cetăţeni acolo care trebuie să se deplaseze cu ceva, neavând nici transport prin mijloace publice, să ajungă la secţiile de vot. E clar că sunt descurajaţi să meargă la vot (…) de aceea solicităm înfiinţarea de secţii de vot”, este de părere Adrian Echert.

Ultima oră

Comentariul meu